11 jan 2017 06:00

11 jan 2017 06:00

Känner inte igen din beskrivning

Insändare: Mariestad

Replik. Hej Gustaf, jag heter Jonas Ivarsson och är en av Moderaternas förtroendevalda här i kommunen. Jag har under en lång tid sett dina inlägg här på insändarsidan, men jag har aldrig riktigt känt att det varit aktuellt att skriva ett svar. Fram tills nu (MT 3/1).

För det känns nästan som att vi lever i helt olika städer. Den bilden du ger av Mariestad känner jag inte alls igen. Jag behöver knappt gå utanför dörren för att se några av de stora förändringarna som skett i vår underbara stad. Utanför mitt lägenhetsfönster ser jag hur den nya gatubelysningen lyser upp vår stad i vintermörkret. Det är en satsning som kommunen gjort som kommer spara pengar och som dessutom värnar om miljön. Skulle jag sen ta en promenad ner mot stan passerar jag flera lyckade projekt. Vi har tillexempel Novab Arena. Ett ställe som är fullbokat med aktiviteter nästan varje dag och detta lockar inte bara Mariestadsbor utan också turister som vill mäta sina krafter mot våra lokala talanger.

Precis innan stadskärnan passerar jag vackra Universitetsparken. Minns du vilket väsen det var när den skulle byggas men hur nöjda alla blev till sist? I Mariestad har vi genomfört mängder med lyckade satsningar. Allt ifrån satsningar på nya bostadsområden till nya hamnpromenaden och nya skolor. När du sen säger att skattebetalarna inte har fått något för sina pengar, då har jag faktiskt svårt att ta dig på allvar.

Det är inte bara jag som tycker att det händer saker i Mariestad. År 2015 blev Mariestad utsedda till årets raket av Svenskt Näringsliv när man rankade företagsklimatet. Vi reste oss från plats 226 till plats 91. Jag tar det en gång till. Från plats 226 till plats 91. Det är en helt fantastisk prestation som vi är väldigt stolta över. Men det är inte bara näringslivet som gillar den resa Mariestad gjort. När man mäter resultaten i skolorna placerar Mariestad sig bland de bästa kommunerna i hela landet. Nu har jag bara nämnt några få av alla satsningar vi har genomfört i vår kommun. Jag skulle kunna lista fler exempel från en tillsynes ändlös lista.

Sen är det ju så att vi står inför stora utmaningar. Det förnekar jag inte. Framför allt tänker jag på skolan och äldreomsorgen. Här gäller det att vi fortsätter att ligga i framkant och att vi gör allt vi kan för att höja kvalitén och ta hand om vår personal, så att vår personal trivs, mår bättre och fortsätter göra en fantastisk insats.

Jag förstår att du hade föredragit att den politiska majoriteten i Mariestad var röd i stället för blå. Men låt inte detta hänga som ett skynke framför ögonen.

Jonas Ivarsson (M)

Kommunfullmäktige & Utbildningsnämnden

För det känns nästan som att vi lever i helt olika städer. Den bilden du ger av Mariestad känner jag inte alls igen. Jag behöver knappt gå utanför dörren för att se några av de stora förändringarna som skett i vår underbara stad. Utanför mitt lägenhetsfönster ser jag hur den nya gatubelysningen lyser upp vår stad i vintermörkret. Det är en satsning som kommunen gjort som kommer spara pengar och som dessutom värnar om miljön. Skulle jag sen ta en promenad ner mot stan passerar jag flera lyckade projekt. Vi har tillexempel Novab Arena. Ett ställe som är fullbokat med aktiviteter nästan varje dag och detta lockar inte bara Mariestadsbor utan också turister som vill mäta sina krafter mot våra lokala talanger.

Precis innan stadskärnan passerar jag vackra Universitetsparken. Minns du vilket väsen det var när den skulle byggas men hur nöjda alla blev till sist? I Mariestad har vi genomfört mängder med lyckade satsningar. Allt ifrån satsningar på nya bostadsområden till nya hamnpromenaden och nya skolor. När du sen säger att skattebetalarna inte har fått något för sina pengar, då har jag faktiskt svårt att ta dig på allvar.

Det är inte bara jag som tycker att det händer saker i Mariestad. År 2015 blev Mariestad utsedda till årets raket av Svenskt Näringsliv när man rankade företagsklimatet. Vi reste oss från plats 226 till plats 91. Jag tar det en gång till. Från plats 226 till plats 91. Det är en helt fantastisk prestation som vi är väldigt stolta över. Men det är inte bara näringslivet som gillar den resa Mariestad gjort. När man mäter resultaten i skolorna placerar Mariestad sig bland de bästa kommunerna i hela landet. Nu har jag bara nämnt några få av alla satsningar vi har genomfört i vår kommun. Jag skulle kunna lista fler exempel från en tillsynes ändlös lista.

Sen är det ju så att vi står inför stora utmaningar. Det förnekar jag inte. Framför allt tänker jag på skolan och äldreomsorgen. Här gäller det att vi fortsätter att ligga i framkant och att vi gör allt vi kan för att höja kvalitén och ta hand om vår personal, så att vår personal trivs, mår bättre och fortsätter göra en fantastisk insats.

Jag förstår att du hade föredragit att den politiska majoriteten i Mariestad var röd i stället för blå. Men låt inte detta hänga som ett skynke framför ögonen.

Jonas Ivarsson (M)

Kommunfullmäktige & Utbildningsnämnden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.