14 okt 2016 06:00

14 okt 2016 06:00

Varför får eleverna som misshandlat vara kvar?

Insändare: Skola

Misshandel. Jag blir så fruktansvärt arg när jag läste MT idag (torsdag) om svaren om misshandeln på Högelid. Jag har barn på skolan och vet en del om hur allvarligt detta var. Det handlar inte bara om några knuffar.

Jag visste inte att föräldrarna måste vara med på rasterna, men jag förstår precis och skulle gjort samma sak om det var mina barn. Lärarna är bra och snälla, men gränsdragningen borde ha gjorts tidigare och mycket hårdare. Jag som förälder undrar nu hur säkra mina barn verkligen är?

Det är inget mindre än en skandal att inte flytta på eleverna som misshandlat! Vad sänder det för signaler både till offer och förövare och alla andra elever på skolan?

Jag kräver en förklaring! Varför flyttas inte elever som genomför en misshandel som denna. Hur ska de annars få lära sig att olagliga brott får konsekvenser? Skolan har ett ansvar.

Förbannad pappa

Jag visste inte att föräldrarna måste vara med på rasterna, men jag förstår precis och skulle gjort samma sak om det var mina barn. Lärarna är bra och snälla, men gränsdragningen borde ha gjorts tidigare och mycket hårdare. Jag som förälder undrar nu hur säkra mina barn verkligen är?

Det är inget mindre än en skandal att inte flytta på eleverna som misshandlat! Vad sänder det för signaler både till offer och förövare och alla andra elever på skolan?

Jag kräver en förklaring! Varför flyttas inte elever som genomför en misshandel som denna. Hur ska de annars få lära sig att olagliga brott får konsekvenser? Skolan har ett ansvar.

Förbannad pappa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.