14 okt 2016 06:00

14 okt 2016 06:00

Maktens språk ekar i tomma tunnor

Insändare: Matsortering

Bruna tunnor. Citat ur MT 10 Oktober: ”Sänkt avgift morot för matsortering”: slut citat.

Moroten är tvärtom i stället en straffavgift för dem som ”säger nej” till brun tunna och som tar hand om sitt eget matavfall på ett ekologiskt och klimatsmart sätt genom att återföra det till jorden. Dessa miljöhjältar skall straffas.

Man skriver, citat” Skillnaden mellan att sortera mat eller tacka nej är 520:-” slut citat.

Jo jo, detta är om något ett maktspråk som dessutom kommer från allmännyttan. Från personer som lever av våra skattemedel. Det borde vara tvärtom att de som värnar miljön belönas. De borde i stället vara nyfikna på hur det går till att göra jord av matavfall. Alla kan nämligen, om viljan finns.

Biogashanteringen är inte så miljövänligt som man vill göra sken av. Rötad/ rutten mat sprider avgaser till atmosfären efter veckor i tunnan. Medborgare är inte okunniga om detta men låter sig tyvärr kanske skrämmas av maktspråket.

MOTBORGARE

Moroten är tvärtom i stället en straffavgift för dem som ”säger nej” till brun tunna och som tar hand om sitt eget matavfall på ett ekologiskt och klimatsmart sätt genom att återföra det till jorden. Dessa miljöhjältar skall straffas.

Man skriver, citat” Skillnaden mellan att sortera mat eller tacka nej är 520:-” slut citat.

Jo jo, detta är om något ett maktspråk som dessutom kommer från allmännyttan. Från personer som lever av våra skattemedel. Det borde vara tvärtom att de som värnar miljön belönas. De borde i stället vara nyfikna på hur det går till att göra jord av matavfall. Alla kan nämligen, om viljan finns.

Biogashanteringen är inte så miljövänligt som man vill göra sken av. Rötad/ rutten mat sprider avgaser till atmosfären efter veckor i tunnan. Medborgare är inte okunniga om detta men låter sig tyvärr kanske skrämmas av maktspråket.

MOTBORGARE

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.