14 okt 2016 06:00

14 okt 2016 15:37

En musikalisk upplevelse

Insändare: Musik

Konsert. Vid två tillfällen har vi haft möjlighet att lyssna på Rachmaninoffs Pianokonsert Nr 2 c-moll, skickligt framförd av vår eminente organist Anders Börjesson på Domkyrkans flygel. Han assisterades av den duktige Örebroorganisten Lars-Ove Eriksson, som spelade orkesterstämman på kyrkans kororgel.

Lars-Ove Eriksson hade själv arrangerat orkesterstämman så att den passade till orgel. Vid båda tillfällena har Domkyrkan varit näst intill fullsatt. Att framförandet varit mycket uppskattat har märkts då Anders Börjesson och Lars-Ove Eriksson fått långa, stående applåder av den hänförda publiken efter konsertens slut.

Jag tror att jag gör mig till tolk för alla de hundratals besökarna, då jag genom Mariestads-Tidningen framför hur tacksamma vi är för denna fina musikaliska upplevelse skickligt framförd av de båda organisterna, som vi dessutom fått njuta av alldeles gratis genom Svenska kyrkan.

K-B Götvall

Lars-Ove Eriksson hade själv arrangerat orkesterstämman så att den passade till orgel. Vid båda tillfällena har Domkyrkan varit näst intill fullsatt. Att framförandet varit mycket uppskattat har märkts då Anders Börjesson och Lars-Ove Eriksson fått långa, stående applåder av den hänförda publiken efter konsertens slut.

Jag tror att jag gör mig till tolk för alla de hundratals besökarna, då jag genom Mariestads-Tidningen framför hur tacksamma vi är för denna fina musikaliska upplevelse skickligt framförd av de båda organisterna, som vi dessutom fått njuta av alldeles gratis genom Svenska kyrkan.

K-B Götvall

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.