29 sep 2016 08:34

29 sep 2016 08:34

Medelålders män slipper sexuella trakasserier

Insändare: Hotbild

Replik. Till signaturen Sur gubbe i MT 26/9.

Först vill jag verkligen beklaga att du blev misshandlad och hotad av ett ungdomsgäng. Det är förfärligt och man blir rädd för att vistas ute på kvällen. Det spelar förstås ingen roll vilket ursprung gärningsmännen har. Det är lika illa!

Men jag måste ändå vända mig mot din beskrivning av vem man ska vara rädd för. Jag förstår att du kanske är en medelålders man? Då antar jag också att du inte alls behöver oroa dig för det som enligt brottsstatistiken är en ökad våg av sexuellt ofredande. Det är nog tyvärr så att kvinnosyn och jämställdhet spelar in och kommer man från ett land där kvinnor ska gömmas undan och där kvinnor som tar plats är ”fritt villebråd” så påverkar det. Naturligtvis inte för alla, men vi har tyvärr haft flera incidenter i Mariestad på grund av detta.

Min dotter har vid ett tillfälle känt sig förföljd hem efter skolan och ringde i panik. En annan gång blev hon nästan fasthållen och omringad på stan av ett gäng killar som ”bara ville prata” men inte lät henne gå när hon ville. Det var nysvenskar.

Kanske är det helt enkelt så att du inte förstår den ökade oron hos unga flickor. Om du jobbar med nysvenskar så har du ett ansvar att förstå detta och hjälpa till att sätta gränser. Det är en helt annan hotbild om du är en tonårsflicka jämfört med en medelålders man!

Mamman

Först vill jag verkligen beklaga att du blev misshandlad och hotad av ett ungdomsgäng. Det är förfärligt och man blir rädd för att vistas ute på kvällen. Det spelar förstås ingen roll vilket ursprung gärningsmännen har. Det är lika illa!

Men jag måste ändå vända mig mot din beskrivning av vem man ska vara rädd för. Jag förstår att du kanske är en medelålders man? Då antar jag också att du inte alls behöver oroa dig för det som enligt brottsstatistiken är en ökad våg av sexuellt ofredande. Det är nog tyvärr så att kvinnosyn och jämställdhet spelar in och kommer man från ett land där kvinnor ska gömmas undan och där kvinnor som tar plats är ”fritt villebråd” så påverkar det. Naturligtvis inte för alla, men vi har tyvärr haft flera incidenter i Mariestad på grund av detta.

Min dotter har vid ett tillfälle känt sig förföljd hem efter skolan och ringde i panik. En annan gång blev hon nästan fasthållen och omringad på stan av ett gäng killar som ”bara ville prata” men inte lät henne gå när hon ville. Det var nysvenskar.

Kanske är det helt enkelt så att du inte förstår den ökade oron hos unga flickor. Om du jobbar med nysvenskar så har du ett ansvar att förstå detta och hjälpa till att sätta gränser. Det är en helt annan hotbild om du är en tonårsflicka jämfört med en medelålders man!

Mamman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.