22 sep 2016 06:00

22 sep 2016 06:00

Bevilja bidrag till djurhemmet

Insändare: Töreboda

Själv bor jag i Skara och har en katt från Evas katthem i Skara. Min farfar hade två katter från Djurhemmet i Töreboda. Dessa katter betyder och betydde oerhört mycket för min och min farfars hälsa.

Jag tycker djur som medvetna och kännande varelser har ett stort värde i sig, oavsett nyttan för människan, men eftersom vi nu är alltings mått så betänk den stora nytta som sällskapsdjur har för människan, vilket är vetenskapligt belagt dessutom. Både fysisk och psykisk hälsa främjas av husdjur. Det är inte för inte som inte minst hundar och katter finns inom vården, äldreomsorgen, på fängelser med mera. Det ger människor mening, empati, tillit med mera. Att då säga att detta inte är en kommunal angelägenhet är inte sant – det är en mänsklig angelägenhet att ta hand om och hjälpa våra medvarelser på jordklotet.

När nu Djurhemmet i Töreboda gör ett sådant fantastiskt arbete för utsatta djur till glädje och nytta för många så borde väl kommunen kunna dra sitt strå till stacken. Det handlar om ynka 50 000 kronor. Det handlar inte om kommunala angelägenheter eller inte, utan om värderingar. Om inte Djurhemmet i Töreboda fanns skulle förmodligen dessa djur ha avlivats – är det så vi ska behandla våra medvarelser?

Jag vill inte dra in partipolitik i detta, men noterar dock partifärg på den ledamot som sa att det inte var en kommunal angelägenhet. Kanske tycker flera partier det. Det är alltid bra att veta olika representanters värderingar inför nästa val. Men jag vill ju tro på mänskligheten och hoppas att de förtroendevalda beviljar detta blygsamma bidrag till djurhemmet som är till så stor glädje och nytta för många djur och människor!

Catharina Sundqvist

Själv bor jag i Skara och har en katt från Evas katthem i Skara. Min farfar hade två katter från Djurhemmet i Töreboda. Dessa katter betyder och betydde oerhört mycket för min och min farfars hälsa.

Jag tycker djur som medvetna och kännande varelser har ett stort värde i sig, oavsett nyttan för människan, men eftersom vi nu är alltings mått så betänk den stora nytta som sällskapsdjur har för människan, vilket är vetenskapligt belagt dessutom. Både fysisk och psykisk hälsa främjas av husdjur. Det är inte för inte som inte minst hundar och katter finns inom vården, äldreomsorgen, på fängelser med mera. Det ger människor mening, empati, tillit med mera. Att då säga att detta inte är en kommunal angelägenhet är inte sant – det är en mänsklig angelägenhet att ta hand om och hjälpa våra medvarelser på jordklotet.

När nu Djurhemmet i Töreboda gör ett sådant fantastiskt arbete för utsatta djur till glädje och nytta för många så borde väl kommunen kunna dra sitt strå till stacken. Det handlar om ynka 50 000 kronor. Det handlar inte om kommunala angelägenheter eller inte, utan om värderingar. Om inte Djurhemmet i Töreboda fanns skulle förmodligen dessa djur ha avlivats – är det så vi ska behandla våra medvarelser?

Jag vill inte dra in partipolitik i detta, men noterar dock partifärg på den ledamot som sa att det inte var en kommunal angelägenhet. Kanske tycker flera partier det. Det är alltid bra att veta olika representanters värderingar inför nästa val. Men jag vill ju tro på mänskligheten och hoppas att de förtroendevalda beviljar detta blygsamma bidrag till djurhemmet som är till så stor glädje och nytta för många djur och människor!

Catharina Sundqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.