20 sep 2016 06:00

20 sep 2016 06:00

Intoleransen är farlig

Insändare: Slöja

Idag (19/9) blev jag ändå både ledsen och arg när jag läste svaret om slöjan. Det finns många kvinnor över hela världen som är troende muslimer och inte bär slöja. Att skriva att dessa kvinnor inte är rättrogna tycker jag är kränkande och förminskande. Särskilt med hänvisning till att det faktiskt inte är klart uttryckt i Koranen utan en tolkning gjord av en man. Det är dessutom tolkningar som gjorts i en helt annan tid. Vi måste förstå detta och att det finns olika meningar!

Det är inte klokt att så många lägger detaljkrav på människor i Guds namn. Jag tror att Gud hade blivit riktigt arg på dessa personer som gör sig själva nästan till gudar när de tvärsäkert hävdar tolkningar. Det farliga är inte att man själv väljer att bära slöja, kors eller någon annan religiös symbol. Det farliga är om man ser ner på andra. Att kvinnor som inte bör slöja, burka, burkini skulle vara mindre värda eller mindre troende. Det är inget annat än intolerans!

Medsyster

Idag (19/9) blev jag ändå både ledsen och arg när jag läste svaret om slöjan. Det finns många kvinnor över hela världen som är troende muslimer och inte bär slöja. Att skriva att dessa kvinnor inte är rättrogna tycker jag är kränkande och förminskande. Särskilt med hänvisning till att det faktiskt inte är klart uttryckt i Koranen utan en tolkning gjord av en man. Det är dessutom tolkningar som gjorts i en helt annan tid. Vi måste förstå detta och att det finns olika meningar!

Det är inte klokt att så många lägger detaljkrav på människor i Guds namn. Jag tror att Gud hade blivit riktigt arg på dessa personer som gör sig själva nästan till gudar när de tvärsäkert hävdar tolkningar. Det farliga är inte att man själv väljer att bära slöja, kors eller någon annan religiös symbol. Det farliga är om man ser ner på andra. Att kvinnor som inte bör slöja, burka, burkini skulle vara mindre värda eller mindre troende. Det är inget annat än intolerans!

Medsyster

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.