13 sep 2016 06:00

13 sep 2016 08:31

Släpp av barnen säkert

Insändare: Trafik

Jag passerar dessa två dagligen, både på morgonen och flera gånger under dagen. På morgonen kan jag se barn som kliver ur bilen på vänstersidan. Föräldrar som går över vägen med barn där det inte finns övergångsställe.

Vid centralskolan stannar man bilen mitt på vägen och släpper ur barnen. Vid Fredsberg skola kommer man som ”kula” med bilen och kör in på vägen. Det finns föräldrar som släpper av sina barn vid kyrkparkeringen och låter barnen springa över vägen.

Ja, listan kan göras lång. Det finns ett ordspråk: ”Man skall inte kasta sten i glashus”. Så sluta och gnäll på oss som kör bil, men inte har barn i skolan.

Både Morfar o Farfar

Jag passerar dessa två dagligen, både på morgonen och flera gånger under dagen. På morgonen kan jag se barn som kliver ur bilen på vänstersidan. Föräldrar som går över vägen med barn där det inte finns övergångsställe.

Vid centralskolan stannar man bilen mitt på vägen och släpper ur barnen. Vid Fredsberg skola kommer man som ”kula” med bilen och kör in på vägen. Det finns föräldrar som släpper av sina barn vid kyrkparkeringen och låter barnen springa över vägen.

Ja, listan kan göras lång. Det finns ett ordspråk: ”Man skall inte kasta sten i glashus”. Så sluta och gnäll på oss som kör bil, men inte har barn i skolan.

Både Morfar o Farfar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.