01 sep 2016 06:00

01 sep 2016 16:00

Låg acceptans för sänkt hastighet

Insändare: Trafik

I Mariestad har vi 30 i stora delar av staden, men hur stor är acceptansen? Ett exempel är Järnvägsstationen – Hamngatan. Det finns även många andra sträckor där det svårt och acceptera den låga hastigheten, speciellt en kväll då det är tomt på gatan.

Detta gör också att många inte tar sänkningen på allvar på de sträckor där det verkligen är motiverat med lägre hastighet. Det är ju samma förhållande på E20. Vissa sträckor är det väl motiverat med 80, men man kan ju undra ibland hur ansvariga tänkt.

BS

I Mariestad har vi 30 i stora delar av staden, men hur stor är acceptansen? Ett exempel är Järnvägsstationen – Hamngatan. Det finns även många andra sträckor där det svårt och acceptera den låga hastigheten, speciellt en kväll då det är tomt på gatan.

Detta gör också att många inte tar sänkningen på allvar på de sträckor där det verkligen är motiverat med lägre hastighet. Det är ju samma förhållande på E20. Vissa sträckor är det väl motiverat med 80, men man kan ju undra ibland hur ansvariga tänkt.

BS

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.