13 maj 2016 15:06

13 maj 2016 16:01

Bygg i stadsparken

Insändare: Biblioteksparken

Jag, som närmar mig 50 år, har pratat med flera i min ålder, yngre samt äldre som har svårt att förstå motståndet till att bygga.

Summeringen av ett sådant samtal slutar ofta med en viss framsynthet för stadens bästa och målet att locka nya invånare. Finns det medborgare som är sugna på att betala hyra för en lägenhet, ska vi inte tacka nej till dessa.

Det är inte fråga om någon skövling av träd utan bara en del av de som står där. Jag cyklar förbi parken flera gånger i veckan och ser ibland någon enstaka hundägare som utnyttjar gräset. I övrigt är den oanvänd. Att lägga ut filten och sola är inte enkelt eftersom det mest är skuggigt. De som tycker att det är för lite grönska kan även strosa längs järnvägen till Mariagatan.

Att bygga en huskropp vid Humleparken vore också perfekt. Ytan känns bortkastad som den ser ut nu. Pensionärer och övriga kan ändå njuta av fin utsikt utmed ån. Förhoppningsvis blir det ännu finare om de stora träden i och längs ån rensas bort.

Bygg även vid gamla Ekens skola. Ett mindre hus borde kunna få plats där. Drömmen vore även fler hus vid Karlsholmeviken. Där finns inte många träd att ta ner, vilket kan underlätta diskussionen.

Vanligen är jag imponerad av engagerade som jobbar för att bevara vårt arv, men den här gången är jag oförstående till att bevara några träd.

Stå på er ni som är positiva till att det byggs.

PG

Jag, som närmar mig 50 år, har pratat med flera i min ålder, yngre samt äldre som har svårt att förstå motståndet till att bygga.

Summeringen av ett sådant samtal slutar ofta med en viss framsynthet för stadens bästa och målet att locka nya invånare. Finns det medborgare som är sugna på att betala hyra för en lägenhet, ska vi inte tacka nej till dessa.

Det är inte fråga om någon skövling av träd utan bara en del av de som står där. Jag cyklar förbi parken flera gånger i veckan och ser ibland någon enstaka hundägare som utnyttjar gräset. I övrigt är den oanvänd. Att lägga ut filten och sola är inte enkelt eftersom det mest är skuggigt. De som tycker att det är för lite grönska kan även strosa längs järnvägen till Mariagatan.

Att bygga en huskropp vid Humleparken vore också perfekt. Ytan känns bortkastad som den ser ut nu. Pensionärer och övriga kan ändå njuta av fin utsikt utmed ån. Förhoppningsvis blir det ännu finare om de stora träden i och längs ån rensas bort.

Bygg även vid gamla Ekens skola. Ett mindre hus borde kunna få plats där. Drömmen vore även fler hus vid Karlsholmeviken. Där finns inte många träd att ta ner, vilket kan underlätta diskussionen.

Vanligen är jag imponerad av engagerade som jobbar för att bevara vårt arv, men den här gången är jag oförstående till att bevara några träd.

Stå på er ni som är positiva till att det byggs.

PG

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.