19 apr 2016 15:05

19 apr 2016 15:05

Jobbskatteavdraget är vansinnigt

INSÄNDARE: Replik

Generationer. Svar till dubbelarbetande tvåbarnsmor i MT 14/4.

Som pensionär anser jag att det du skriver är både väl formulerat och något att vara stolt över. Ämnet är känsligt endast för de politiker som arbetat fram beslutet att införa jobbskatteavdraget, men nu har de bytt arbete och finns inte kvar.

Som pensionär får jag jobbskatteavdrag när jag har något som liknar löneinkomst. Det är ju helt vansinnigt, jag har ju redan en inkomst och skaffar jag mig ytterligare en inkomst som räknas som lön skall jag ju inte ha ett bidrag från staten.

Alla bidrag som staten betalar ut har ju företag och privatpersoner betalt in till staten i form av skatt. Ingen får det ju bättre om alla skall leva på bidrag. Bidrag sänker inga skatter, tvärtom.

Kan inte staten använda skattemedel bättre skall staten i stället sänka de skatter staten själv tar ut av företag och privatpersoner.

Klas-Åke Persson, pensionär, Mariestad

Som pensionär anser jag att det du skriver är både väl formulerat och något att vara stolt över. Ämnet är känsligt endast för de politiker som arbetat fram beslutet att införa jobbskatteavdraget, men nu har de bytt arbete och finns inte kvar.

Som pensionär får jag jobbskatteavdrag när jag har något som liknar löneinkomst. Det är ju helt vansinnigt, jag har ju redan en inkomst och skaffar jag mig ytterligare en inkomst som räknas som lön skall jag ju inte ha ett bidrag från staten.

Alla bidrag som staten betalar ut har ju företag och privatpersoner betalt in till staten i form av skatt. Ingen får det ju bättre om alla skall leva på bidrag. Bidrag sänker inga skatter, tvärtom.

Kan inte staten använda skattemedel bättre skall staten i stället sänka de skatter staten själv tar ut av företag och privatpersoner.

Klas-Åke Persson, pensionär, Mariestad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.