18 mar 2016 11:13

18 mar 2016 11:13

Tyck till om parkerna!

INSÄNDARE: Grönytor

Miljö. Har politikerna i Mariestad något emot parker?

Jag minns när Kajsa Frithiofson med flera demonstrerade utanför kommunfullmäktiges möte när man planerade att dra stadsparksleden genom tre parker. Som tur var lyssnade man på opinionen den gången. Ska vi behöva göra om detta? Själv orkar jag inte, men det var ju en insändare häromdagen som höll med om att det var fel. Tyck till, Mariestadsbor! Vi behöver alla grönytor som finns och Biblioteksparken är en tillgång inte minst för alla träd som är där. De försvinner naturligtvis om man bygger där. Mariestads kommun tar inte tillvara sina tillgångar tycker jag. De senaste är att man lät bli att ta hand om Berta Petterssons hus, som idealister räddade på 60-talet.

Johannesberg, som jag menar tillhörde eleverna där, har man gjort sig av med också. Det är ju också en härlig park!

En annan fråga vill jag också påtala. Det är på tiden att man inventerar lokaler som används endast delvis (på grund av olika huvudmän?). Då kanske man slipper bygga nya höghus och kan få plats både för pensionärer och flyktingar? Revisorerna kanske kan gå in och påpeka slöseriet?

Dagmar Carlson

Jag minns när Kajsa Frithiofson med flera demonstrerade utanför kommunfullmäktiges möte när man planerade att dra stadsparksleden genom tre parker. Som tur var lyssnade man på opinionen den gången. Ska vi behöva göra om detta? Själv orkar jag inte, men det var ju en insändare häromdagen som höll med om att det var fel. Tyck till, Mariestadsbor! Vi behöver alla grönytor som finns och Biblioteksparken är en tillgång inte minst för alla träd som är där. De försvinner naturligtvis om man bygger där. Mariestads kommun tar inte tillvara sina tillgångar tycker jag. De senaste är att man lät bli att ta hand om Berta Petterssons hus, som idealister räddade på 60-talet.

Johannesberg, som jag menar tillhörde eleverna där, har man gjort sig av med också. Det är ju också en härlig park!

En annan fråga vill jag också påtala. Det är på tiden att man inventerar lokaler som används endast delvis (på grund av olika huvudmän?). Då kanske man slipper bygga nya höghus och kan få plats både för pensionärer och flyktingar? Revisorerna kanske kan gå in och påpeka slöseriet?

Dagmar Carlson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.