11 mar 2016 16:30

11 mar 2016 16:30

Vi borde ha större öppenhet

INSÄNDARE: Ensamkommande barn

Asylmottagning. På jobbet pratades om två nya boenden för ensamkommande barn skulle öppna på Sandbäcksvägen. Det har pratats också om Kungsgatan och Johannesberg. Men det står inget i tidningen.

Jag tycker Mariestads tidningen borde skriva mer om hur många platser vi har i Mariestad och vilka som driver verksamhet. Gör en lista över alla hemmen. Det är konstigt att inte berätta om verksamhet som faktiskt berör hela kommunen. Nu är det så mycket hysch-hysch att man tror att det är konstiga människor som måste gömmas undan. Vi får läsa om all annan verksamhet som öppnar men inte detta. Ungdomarna får en stämpel som farliga och konstiga. Jag tycker det är olyckligt.

Jag vet att det har pratats om attentat och så. Vill någon göra nåt dumt är det inte svårt att få reda på saker ändå, istället borde vi vara öppna. Det är kanske större säkerhet om alla vet.

Mymlan

Jag tycker Mariestads tidningen borde skriva mer om hur många platser vi har i Mariestad och vilka som driver verksamhet. Gör en lista över alla hemmen. Det är konstigt att inte berätta om verksamhet som faktiskt berör hela kommunen. Nu är det så mycket hysch-hysch att man tror att det är konstiga människor som måste gömmas undan. Vi får läsa om all annan verksamhet som öppnar men inte detta. Ungdomarna får en stämpel som farliga och konstiga. Jag tycker det är olyckligt.

Jag vet att det har pratats om attentat och så. Vill någon göra nåt dumt är det inte svårt att få reda på saker ändå, istället borde vi vara öppna. Det är kanske större säkerhet om alla vet.

Mymlan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.