02 mar 2016 10:06

02 mar 2016 10:06

Önskar helgturer till Götene

INSÄNDARE: Kollektivtrafik

Bussar. Jag tycker att det borde sättas in bussar från Mariestad till Götene på helgerna.

Det går bussar på vardagar, men på helgerna borde det också sättas in för alla som inte har skjuts. Busstiderna har visserligen utökats på vardagar till och från Götene, vilket är väldigt bra tycker jag!

Ett sätt att få in ett par turer på helgerna vore att drar ner några turer under veckan. Exempelvis från två dagar i veckan och sätta dem på helgerna istället.

Såklart vet jag att många kommer säga att det är den ekonomiska verkligheten som sätter stopp samt personalbristen kanske, men då är ju mitt förslag att byta ett par turer från vardagar till helgen bra.

Jag kan tänka mig att det skulle uppskattas av många ungdomar som kanske reser med buss mycket och är ”fast” på helgerna för att man inte har någon annan skjuts då.

Positiv person

Det går bussar på vardagar, men på helgerna borde det också sättas in för alla som inte har skjuts. Busstiderna har visserligen utökats på vardagar till och från Götene, vilket är väldigt bra tycker jag!

Ett sätt att få in ett par turer på helgerna vore att drar ner några turer under veckan. Exempelvis från två dagar i veckan och sätta dem på helgerna istället.

Såklart vet jag att många kommer säga att det är den ekonomiska verkligheten som sätter stopp samt personalbristen kanske, men då är ju mitt förslag att byta ett par turer från vardagar till helgen bra.

Jag kan tänka mig att det skulle uppskattas av många ungdomar som kanske reser med buss mycket och är ”fast” på helgerna för att man inte har någon annan skjuts då.

Positiv person

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.