22 feb 2016 11:06

22 feb 2016 11:06

Straffa mig inte för mitt privata ekosystem

BROMMÖSUND

Hurra för Stig Ljungwalds insändare i MT 19 februari!

Precis så reagerade jag också – kommunen får väl ställa hit den bruna tunnan, men mitt matavfall lägger jag precis som förut i den av mina båda varmkomposter som är i gång just i år. För mig som verkligen behöver kompostmaterialet till egen grönsaksodling vore det ju direkt korkat att låta kommunen köra hit i bil och ta det ifrån mig! Och att dessutom få betala 520 kronor för galenskapen.

Men jag misstänker väl att den bruna tunnan inte heller är gratis. Den gröna fick vi ju betala när den kom.

Jag är inte dummare än att jag förstår intentionerna, och de är ju lovvärda. Här finns ju folk som i plastsopsäck varvar växthusavfall (blad, visset, jord, rutten frukt) med urdruckna drickaburkar (pantbara), men jag tror inte att de fixar sorteringen med en brun tunna. Utbildning, utbildning, utbildning är det som gäller.

Vi som redan har fattat vitsen, och som har ett fungerande litet privat ekosystem utan oönskade dofter eller skadedjur, borde väl kunna undantas från storebrors pekfinger. Utan straffavgift.

Kerstin Hjelmare

Precis så reagerade jag också – kommunen får väl ställa hit den bruna tunnan, men mitt matavfall lägger jag precis som förut i den av mina båda varmkomposter som är i gång just i år. För mig som verkligen behöver kompostmaterialet till egen grönsaksodling vore det ju direkt korkat att låta kommunen köra hit i bil och ta det ifrån mig! Och att dessutom få betala 520 kronor för galenskapen.

Men jag misstänker väl att den bruna tunnan inte heller är gratis. Den gröna fick vi ju betala när den kom.

Jag är inte dummare än att jag förstår intentionerna, och de är ju lovvärda. Här finns ju folk som i plastsopsäck varvar växthusavfall (blad, visset, jord, rutten frukt) med urdruckna drickaburkar (pantbara), men jag tror inte att de fixar sorteringen med en brun tunna. Utbildning, utbildning, utbildning är det som gäller.

Vi som redan har fattat vitsen, och som har ett fungerande litet privat ekosystem utan oönskade dofter eller skadedjur, borde väl kunna undantas från storebrors pekfinger. Utan straffavgift.

Kerstin Hjelmare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.