08 feb 2016 13:56

08 feb 2016 13:56

Vad tycker Abrahamsson om SD?

INSÄNDARE: SD

Politik. Johan Abrahamsson (M) förklarar i Mariestadstidningen i onsdags (3/2) varför han inte vill samarbeta med SD; för att han anser att de är ett splittrat parti som i en fråga kan stå långt till höger och i andra långt till vänster.

På reporterns följdfråga om det finns andra ideologiska orsaker som gör att han inte kan tänka sig samarbete börjar Abrahamsson prata om SD:s historia och att han tycker att den är likvärdig med Vänsterpartiets.

Vad är det för svar? Vågar han inte besvara frågan? Har Abrahamsson ingen åsikt om vad SD är och gör idag? SD:s partiledare Jimmie Åkesson har inte tagit avstånd från att en SD-politiker förra helgen (30/1) anordnade ”Folkets demonstration” i Stockholm, en tillställning med främlingsfientliga talare där sverigedemokrater demonstrerade tillsammans med nazister. I detta läge borde en seriös politiker ta varje tillfälle att markera sitt avståndstagande från SD. Men Johan Abrahamsson gjorde inte det. Johan Abrahamsson valde tvärtom att normalisera SD genom att jämföra dem med Vänsterpartiet.

Det är skrämmande. Reporterns fråga är viktig och Abrahamssons slingrande gör den än mer relevant. Vi tycker att väljarna har rätt att få tydliga besked om vad Abrahamsson tycker om SD. Vi vill därför ge honom en ny chans att besvara frågan. Johan Abrahamsson, utöver att du upplever dem som splittrade, finns det några ideologiska orsaker som gör att du inte kan tänka dig att samarbeta med SD?

Britta Wänström och Emil Frick, Vänsterpartiet Mariestad

På reporterns följdfråga om det finns andra ideologiska orsaker som gör att han inte kan tänka sig samarbete börjar Abrahamsson prata om SD:s historia och att han tycker att den är likvärdig med Vänsterpartiets.

Vad är det för svar? Vågar han inte besvara frågan? Har Abrahamsson ingen åsikt om vad SD är och gör idag? SD:s partiledare Jimmie Åkesson har inte tagit avstånd från att en SD-politiker förra helgen (30/1) anordnade ”Folkets demonstration” i Stockholm, en tillställning med främlingsfientliga talare där sverigedemokrater demonstrerade tillsammans med nazister. I detta läge borde en seriös politiker ta varje tillfälle att markera sitt avståndstagande från SD. Men Johan Abrahamsson gjorde inte det. Johan Abrahamsson valde tvärtom att normalisera SD genom att jämföra dem med Vänsterpartiet.

Det är skrämmande. Reporterns fråga är viktig och Abrahamssons slingrande gör den än mer relevant. Vi tycker att väljarna har rätt att få tydliga besked om vad Abrahamsson tycker om SD. Vi vill därför ge honom en ny chans att besvara frågan. Johan Abrahamsson, utöver att du upplever dem som splittrade, finns det några ideologiska orsaker som gör att du inte kan tänka dig att samarbeta med SD?

Britta Wänström och Emil Frick, Vänsterpartiet Mariestad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.