26 jan 2016 16:57

26 jan 2016 16:57

Vad gör ansvariga åt vänthallen?

INSÄNDARE

För ett par veckor sedan (14/1) skrev jag en insändare om vänthallen på resecentrum i Mariestad. Nu är det dags igen. Och nu är värre än någonsin! Måndagen den 25 januari när resenärerna kom, möttes de av en närmast demolerad vänthall: utslaget fönster i dörren, allt informationsmaterial på väggarna sönderrivet och kastat på golvet, brännmärken på sittbäckarna, ett vidöppet fönster, utanför entrén låg mängder av krossat glas som visade sig komma från två utslagna glasrutor till toaletten. På stationshusets norra gavel syns sot efter brand, som tack och lov slocknat.

Det finns dessvärre ännu en sak som man måste slå larm om. På eftermiddagarna har en mängd ungdomar i högstadieåldern tillsammans med stadens alkoholtörstiga intagit vänthallen och asfaltplanen utanför. De umgås. Häromdagen hörde jag en resenär upprört berätta hur han blivit ombedd att langa till en av ungdomarna.

Jag riktar min fråga direkt till fastighetsägaren och Mariestads kommun med Johan Abrahamsson i spetsen. Vad gör ni ansvariga åt problemen?

Svar mottages tacksamt!

Annika Eklind

Pendlare

För ett par veckor sedan (14/1) skrev jag en insändare om vänthallen på resecentrum i Mariestad. Nu är det dags igen. Och nu är värre än någonsin! Måndagen den 25 januari när resenärerna kom, möttes de av en närmast demolerad vänthall: utslaget fönster i dörren, allt informationsmaterial på väggarna sönderrivet och kastat på golvet, brännmärken på sittbäckarna, ett vidöppet fönster, utanför entrén låg mängder av krossat glas som visade sig komma från två utslagna glasrutor till toaletten. På stationshusets norra gavel syns sot efter brand, som tack och lov slocknat.

Det finns dessvärre ännu en sak som man måste slå larm om. På eftermiddagarna har en mängd ungdomar i högstadieåldern tillsammans med stadens alkoholtörstiga intagit vänthallen och asfaltplanen utanför. De umgås. Häromdagen hörde jag en resenär upprört berätta hur han blivit ombedd att langa till en av ungdomarna.

Jag riktar min fråga direkt till fastighetsägaren och Mariestads kommun med Johan Abrahamsson i spetsen. Vad gör ni ansvariga åt problemen?

Svar mottages tacksamt!

Annika Eklind

Pendlare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.