18 jan 2016 16:00

18 jan 2016 16:00

Stort tack MT för klok ledare

INSÄNDARE: Förföljelse av kristna

Stort Tack MT för er ledare den 18 januari om World Watch List, en lista över de 50 länder där kristna förföljs mest! Listan presenteras varje januari av organisationen Open Doors.

Nordkorea är värst i denna grymma lista följd av Somalia och Pakistan och en räcka av muslimska länder. I Pakistan är kristna flickor särskilt utsatta och utsätts dagligen för kidnappning, våldtäkt, tvångsäktenskap och tvångskonvertering till islam. Och svenska media tiger. Dock inte MT. Tack!

Media fokuserar på IS i Irak och Syrien men ser inte att radikala islamister infiltrerar och styr i många andra länder. I ett Open Doors seminarium i veckan sa Christer Sturmark, ordförande för Humanisterna att - rädslan för att kritisera islam innebär ett svek mot kristna idag. Nuri Kino journalist, och med organisationen ”A Demand for Action”, beskriver hur kristna flickor och kvinnor säljs på slavmarknader. Nuri Kino, som kommer från Turkiet, menar att all denna förföljelse bör klassas som folkmord.

Under hösten har också beskrivits hur kristna i Sverige förföljs på våra flyktingboenden, men regeringen håller tyst ! Även i Mariestad utsätts nykristna för olika former av mobbning. I höstas var jag i Afrika, där jag tydligt mötte en ökad rädsla för radikala muslimer. Jag såg själv en kyrkas expedition som hade demolerats! Om man lyfter frågan om hotet för ökad islamisering i världen blir man kallad islamofob. Därför tiger tyvärr alltför många!

Tack MT för era slutord i ledaren:- Det är svårt för regeringen att förstå allvaret när den utsatta gruppen som pekas ut på grund av sin religion är kristna. Det är dags för våra styrande politiker att prioritera dessa allvarliga frågor!

Rolf Oldin, pensionist

Nordkorea är värst i denna grymma lista följd av Somalia och Pakistan och en räcka av muslimska länder. I Pakistan är kristna flickor särskilt utsatta och utsätts dagligen för kidnappning, våldtäkt, tvångsäktenskap och tvångskonvertering till islam. Och svenska media tiger. Dock inte MT. Tack!

Media fokuserar på IS i Irak och Syrien men ser inte att radikala islamister infiltrerar och styr i många andra länder. I ett Open Doors seminarium i veckan sa Christer Sturmark, ordförande för Humanisterna att - rädslan för att kritisera islam innebär ett svek mot kristna idag. Nuri Kino journalist, och med organisationen ”A Demand for Action”, beskriver hur kristna flickor och kvinnor säljs på slavmarknader. Nuri Kino, som kommer från Turkiet, menar att all denna förföljelse bör klassas som folkmord.

Under hösten har också beskrivits hur kristna i Sverige förföljs på våra flyktingboenden, men regeringen håller tyst ! Även i Mariestad utsätts nykristna för olika former av mobbning. I höstas var jag i Afrika, där jag tydligt mötte en ökad rädsla för radikala muslimer. Jag såg själv en kyrkas expedition som hade demolerats! Om man lyfter frågan om hotet för ökad islamisering i världen blir man kallad islamofob. Därför tiger tyvärr alltför många!

Tack MT för era slutord i ledaren:- Det är svårt för regeringen att förstå allvaret när den utsatta gruppen som pekas ut på grund av sin religion är kristna. Det är dags för våra styrande politiker att prioritera dessa allvarliga frågor!

Rolf Oldin, pensionist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.