13 jan 2016 16:40

13 jan 2016 16:40

Välkommen till Mariestad!

INSÄNDARE: Stationshuset

Vänthallen. När man åker kollektivt till en destination så är resecentrum och stationen den första miljö resenären möter på platsen. Den är ansiktet utåt på t.ex. kommunen som man kommer till. I Mariestad möts man av en pampig stenbyggnad som andas historia. Dessvärre är den offentliga vänthallen numera i ett miserabelt skick.

Glaset på en av ytterdörrarna och stjärnorna i glaset pryder den numera igenbommade entrén. På väggarna finns ord som sprider som sprider sitt budskap: Knark är bra. Fuck Aina, och nazisymboler. Toalettdörren är vandaliserad. Spindelväven hänger runt elementrören på väggarna. Doften i vänthallen är med ovanstående beskrivning förstås inte hallontårta. Smuts präglar aromen. Pressbyråns entré mot vänthallen är sedan länge stängd, beroende på stadens oförmåga att skapa lugn på och runt stationen och vänthallen. Den som besökt stationen en eftermiddag förstår varför Pressbyrån tvingades till den åtgärden. Är droger och rasistiska symboler det första vi vill visa besökare i vår stad?

Stationshuset har vid ett flertal tillfällen varit föremål för klagomål under åren. Jag ställer mig följande frågor. Bör inte Mariestad måna om sitt ansikte utåt? Borde inte det första man möter i Mariestad vara välkomnande information om staden? Något som symboliserar platsen? Bilder på väggarna av Vänern, Göta kanal, eller ekarna Ekudden?

Istället för att mötas av nazisymboler, smuts och diverse klotter borde resenärer känna sig välkomnade?

Välkommen till Mariestad, Vänerns Pärla!

Annika Eklind, pendlare

Glaset på en av ytterdörrarna och stjärnorna i glaset pryder den numera igenbommade entrén. På väggarna finns ord som sprider som sprider sitt budskap: Knark är bra. Fuck Aina, och nazisymboler. Toalettdörren är vandaliserad. Spindelväven hänger runt elementrören på väggarna. Doften i vänthallen är med ovanstående beskrivning förstås inte hallontårta. Smuts präglar aromen. Pressbyråns entré mot vänthallen är sedan länge stängd, beroende på stadens oförmåga att skapa lugn på och runt stationen och vänthallen. Den som besökt stationen en eftermiddag förstår varför Pressbyrån tvingades till den åtgärden. Är droger och rasistiska symboler det första vi vill visa besökare i vår stad?

Stationshuset har vid ett flertal tillfällen varit föremål för klagomål under åren. Jag ställer mig följande frågor. Bör inte Mariestad måna om sitt ansikte utåt? Borde inte det första man möter i Mariestad vara välkomnande information om staden? Något som symboliserar platsen? Bilder på väggarna av Vänern, Göta kanal, eller ekarna Ekudden?

Istället för att mötas av nazisymboler, smuts och diverse klotter borde resenärer känna sig välkomnade?

Välkommen till Mariestad, Vänerns Pärla!

Annika Eklind, pendlare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.