07 jan 2016 15:57

07 jan 2016 15:57

Jobba med värdegrund i skolan

INSÄNDARE: Kulturkrock

Många tjejer blev attackerade av invandrare i Köln på nyår och nu länkas artiklar med överjävliga kommentarer om att rensa och kasta ut. Det är inte ett Sverige vi vill ha, men om skolan inte bättre jobbar med värdegrund för alla nya svenskar tidigt blir det problem. Har ni frågat tjejerna på Vadsbo om detta är ett verkligt problem?

Jag lovar att många inte ens reagerar längre över att bli kallad hora eller behandlas kränkande. Det är inte ondska eller medfött, men kommer man från ett land där tjejer ska gömmas undan och där normalt svenskt beteende anses som slampaktigt så krockar kulturerna. Inte undra på att många som kommer hit unga och ensamma blir förvirrade. Jag tycker absolut att vi ska ha en generös flyktingmottagning när världen ser ut som den gör. Det är helt sjukt att stänga gränser till ett av världens rikaste länder. Men vi har problem med jämställdhet och tjejers frihet som sopas undan. Det borde vara lika självklart att få lära sig vad som gäller här för jämställdhet som att lära sig svenska!

Gör något åt detta innan SD tar över hela landet.

Aldrig SD!

Jag lovar att många inte ens reagerar längre över att bli kallad hora eller behandlas kränkande. Det är inte ondska eller medfött, men kommer man från ett land där tjejer ska gömmas undan och där normalt svenskt beteende anses som slampaktigt så krockar kulturerna. Inte undra på att många som kommer hit unga och ensamma blir förvirrade. Jag tycker absolut att vi ska ha en generös flyktingmottagning när världen ser ut som den gör. Det är helt sjukt att stänga gränser till ett av världens rikaste länder. Men vi har problem med jämställdhet och tjejers frihet som sopas undan. Det borde vara lika självklart att få lära sig vad som gäller här för jämställdhet som att lära sig svenska!

Gör något åt detta innan SD tar över hela landet.

Aldrig SD!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.