05 jan 2016 09:10

05 jan 2016 09:10

Sverige slets sönder 2015

Debatt:

Humanism. Sverige blev medlem i EU från den 1 januari 1995. Innan dess hade vi folkomröstning om medlemskapet.

Undertecknad röstade nej i omröstningen. Jag förleddes inte av fagra löften. Fri rörlighet för människor, kapital, varor och tjänster. Som vanligt kommer människan i kläm.

Det ser vi dagligen. Kapitalet får oinskränkt härja. Flyttar pengar till skatteparadis. Människan stängs in med taggtråd. För Sverigedemokraterna är det viktigt att den svenska rasen inte blandas. Detta tycker tydligen det svenska folket också om man skall tro opinionsundersökningar, där Sverigedemokraterna får starkt stöd. Än finns det inte ett förslag i Sveriges riksdag att vi skall ”skydda” oss med taggtråd, men det är tre partier som jagar på med att föreslå åtgärder för att skydda oss för utlänningar. Det är givetvis Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Vi får se vem som blir först med förslaget att hägna in Sveriges gränser. Taggtrådstillverkarna ligger troligen i startgroparna,

”Sverige slets sönder 2015” var Expressens stora rubrik i sin tidning på årets sista dag 2015. Vad var det som om Sverige slets isär frågar tidningen vidare?

Först såg vi: Många människor som gick man ur huse för att hjälpa Röda korset, Svenska kyrkan och andra organisationer att hjälpa de människor som flytt krig och fattigdom för att nå hit.

Andra svarade ”Sverigedemokraterna” när opinionsinstituten frågade om vad man skulle rösta på om det skulle vara val. Ett parti sprunget ur nynazism och Bevara-Svenskt-Rörelsen, skinnskallar och stöveltrampare som bar naziuniformer när Jimmy Åkesson blev medlem och en sammanslutning där ordföranden kan sitta på en Finlandsbåt och sjunga nidvisor om att Olof Palme blev mördad på bio.

Expressen avslutar: ”2015 såg vi två olika Sverige: humanism och hat.”

Det jag citerat från Expressen ger en skarp analys mellan humanism och hat. Frågan om Sverigedemokraternas framväxt har undertecknad skrivet om flera gånger under årens lopp. Redan på 70-talet varnade jag för det aktiva BSS, Bevara Sverige Svenskt, som då var aktiva i Mariestad med sina röda klisterlappar som man satte upp på arbetsplatser med många invandrare.

I opinionsundersökningar får som sagt Sverigedemokraterna stort stöd. En del ursäktar sitt stöd för Sverigedemokraterna med kommentaren ”jag är inte emot invandare”. Detta är skitprat. Läger man sitt stöd för Sverigedemokraterna är man invandrarfientlig.

Det var aktuellt redan på 70-talet att skriva fram skillnaden mellan humanism och hat. Detta måsta fortsätta eftersom Sverige så tydligt slets sönder 2015.

Ingvar Larsson

Det ser vi dagligen. Kapitalet får oinskränkt härja. Flyttar pengar till skatteparadis. Människan stängs in med taggtråd. För Sverigedemokraterna är det viktigt att den svenska rasen inte blandas. Detta tycker tydligen det svenska folket också om man skall tro opinionsundersökningar, där Sverigedemokraterna får starkt stöd. Än finns det inte ett förslag i Sveriges riksdag att vi skall ”skydda” oss med taggtråd, men det är tre partier som jagar på med att föreslå åtgärder för att skydda oss för utlänningar. Det är givetvis Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Vi får se vem som blir först med förslaget att hägna in Sveriges gränser. Taggtrådstillverkarna ligger troligen i startgroparna,

”Sverige slets sönder 2015” var Expressens stora rubrik i sin tidning på årets sista dag 2015. Vad var det som om Sverige slets isär frågar tidningen vidare?

Först såg vi: Många människor som gick man ur huse för att hjälpa Röda korset, Svenska kyrkan och andra organisationer att hjälpa de människor som flytt krig och fattigdom för att nå hit.

Andra svarade ”Sverigedemokraterna” när opinionsinstituten frågade om vad man skulle rösta på om det skulle vara val. Ett parti sprunget ur nynazism och Bevara-Svenskt-Rörelsen, skinnskallar och stöveltrampare som bar naziuniformer när Jimmy Åkesson blev medlem och en sammanslutning där ordföranden kan sitta på en Finlandsbåt och sjunga nidvisor om att Olof Palme blev mördad på bio.

Expressen avslutar: ”2015 såg vi två olika Sverige: humanism och hat.”

Det jag citerat från Expressen ger en skarp analys mellan humanism och hat. Frågan om Sverigedemokraternas framväxt har undertecknad skrivet om flera gånger under årens lopp. Redan på 70-talet varnade jag för det aktiva BSS, Bevara Sverige Svenskt, som då var aktiva i Mariestad med sina röda klisterlappar som man satte upp på arbetsplatser med många invandrare.

I opinionsundersökningar får som sagt Sverigedemokraterna stort stöd. En del ursäktar sitt stöd för Sverigedemokraterna med kommentaren ”jag är inte emot invandare”. Detta är skitprat. Läger man sitt stöd för Sverigedemokraterna är man invandrarfientlig.

Det var aktuellt redan på 70-talet att skriva fram skillnaden mellan humanism och hat. Detta måsta fortsätta eftersom Sverige så tydligt slets sönder 2015.

Ingvar Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.