07 dec 2015 17:14

07 dec 2015 17:14

Välj en restaurang med bra villkor

INSÄNDARE: Arbetsmiljö

Kollektivavtal. En vanlig uppfattning angående restauranganställdas arbetsplats är en stressig arbetsplats, kaos i köket och serveringspersonal som får springa ett halvt maratonlopp mellan kök och gästers bord i Usain Bolt tempo utan raster. Samtidigt som de skall erbjuda god service och ha ett konstant leende på läpparna.

Men vad vet vi som inte jobbar i den aktuella sektorn egentligen? Det enda sättet att säkerställa trivsam och säker arbetsplats för de som tillhandahåller våra julbord är kollektivavtal. Då kan vi garantera de anställda raster, en skälig lön, och trygghet i form avtalsförsäkringar ifall olyckan skulle vara framme.

Ett enkelt sätt att kolla ifall restaurangen för ert eventuella julbord har kollektivavtal är genom appen ”Schysta villkor”. Därför uppmanar vi alla som skall njuta julbord i jul, privatpersoner som företag att välja en restaurang med kollektivavtal för ert eget men framför allt det anställdas bästa.

God jul önskar IF Metall Agera 4,

Tina, Ninitha, Lotta och Adam

Men vad vet vi som inte jobbar i den aktuella sektorn egentligen? Det enda sättet att säkerställa trivsam och säker arbetsplats för de som tillhandahåller våra julbord är kollektivavtal. Då kan vi garantera de anställda raster, en skälig lön, och trygghet i form avtalsförsäkringar ifall olyckan skulle vara framme.

Ett enkelt sätt att kolla ifall restaurangen för ert eventuella julbord har kollektivavtal är genom appen ”Schysta villkor”. Därför uppmanar vi alla som skall njuta julbord i jul, privatpersoner som företag att välja en restaurang med kollektivavtal för ert eget men framför allt det anställdas bästa.

God jul önskar IF Metall Agera 4,

Tina, Ninitha, Lotta och Adam

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.