30 nov 2015 16:37

30 nov 2015 16:37

Tänd det femte röda ljuset

INSÄNDARE: Julkampanj

Barnen. Årets tema för Svenska Kyrkans julkampanj.

Ljuset tänds för att väldens alla barn skall uppnå fem års ålder, för att de skall överleva. Barn som utsätts för vanvård, lider av hunger och brist på rent vatten. Upplever krigets alla fasor, förlusten av mor och/eller far, vistas ute på havet i en ranglig båt, riskerar att försvinna i havet, spolas upp på en strand. Men det är bara några generationer sedan som små barn dog av svält eller farliga barnsjukdomar även här i Sverige.

Världsaidsdagen är den 1 december. Bromsmediciner finns nu men risken för aids är inte över, i synnerhet inte i Afrika. Tänd ett rött ljus och tänk på en av dessa våra minsta!

Vieno Mårtensson

Ljuset tänds för att väldens alla barn skall uppnå fem års ålder, för att de skall överleva. Barn som utsätts för vanvård, lider av hunger och brist på rent vatten. Upplever krigets alla fasor, förlusten av mor och/eller far, vistas ute på havet i en ranglig båt, riskerar att försvinna i havet, spolas upp på en strand. Men det är bara några generationer sedan som små barn dog av svält eller farliga barnsjukdomar även här i Sverige.

Världsaidsdagen är den 1 december. Bromsmediciner finns nu men risken för aids är inte över, i synnerhet inte i Afrika. Tänd ett rött ljus och tänk på en av dessa våra minsta!

Vieno Mårtensson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.