30 nov 2015 16:37

30 nov 2015 16:37

Betala tillbaka och låt oss få arbetsro

INSÄNDARE: Moral

Nu går verkligen skam på torra land! Jag har följt turerna runt Sture Petterssons felaktiga ersättningar på ganska nära håll och hört spektaklet i stadshuset. Pettersson har varit en tuff oppositionspolitiker och gett kommunalråd Abrahamsson hårda matcher. Jag kan förstå att det finns många heta känslor och Pettersson har säkert fått orättvisa slängar av majoriteten.

Men att blanda ihop de politiska striderna med ersättningarna är olyckligt och sprider ett löjets skimmer över både politiker och tjänstemän. Det finns många i stadshuset som verkligen skäms över hur somliga får bete sig. Droppen var när vår stadsjurist driver Sture Pettersson framåt för att få tillbaka ersättning för tidigare bilkostnader, enligt Sture Pettersson.

Förstår ni inte att det handlar om moral! Kanske lyckas ni trumfa igenom någon paragraf som gör att skattebetalarna får betala den gamla ersättningen på 2349 kronor trots att det var Petterssons arbetsgivare som stod för bilen och kostnaderna. Om kommunen nu tvingas betala, tänker Pettersson i såfall ge pengarna till sin fd arbetsgivare som rättmätigen borde ha dom?

Ska vår egen stadsjurist driva en enskild politikers ärende oavsett hur fult det politiska spelet varit? Om Pettersson får pengarna kan i så fall hans fd arbetsgivare kräva dessa pengar genom rättslig åtgärd? Det var ju han som hade kostnaderna!

Jag skäms över att vara anställd i en verksamhet där vissa politiker och tjänstemän tror att det får vara deras egen lekstuga. Det gäller skattepengar! Det är ett demokratiskt uppdrag som borde handla om moral och att vara en förebild.

Jag vågar inte skriva mitt namn eftersom jag vet att man kan råka illa ut och bli personligt pressad. Vill ni verkligen behandla anställda så här. Och inte bara oss! Skulle KPMGs konsult jobbat för att få fram något annat än sanningen som Pettersson hävdar i MTs artikel. Är inte det snudd på ärekränkning. Det borde kanske stadsjuristen också fundera på!

Släpp det här. Betala tillbaka pengarna och låt oss få arbetsro. Kanske kan det också återupprätta ett väldigt skamfilat förtroende för politiken.

Stolen bredvid

Men att blanda ihop de politiska striderna med ersättningarna är olyckligt och sprider ett löjets skimmer över både politiker och tjänstemän. Det finns många i stadshuset som verkligen skäms över hur somliga får bete sig. Droppen var när vår stadsjurist driver Sture Pettersson framåt för att få tillbaka ersättning för tidigare bilkostnader, enligt Sture Pettersson.

Förstår ni inte att det handlar om moral! Kanske lyckas ni trumfa igenom någon paragraf som gör att skattebetalarna får betala den gamla ersättningen på 2349 kronor trots att det var Petterssons arbetsgivare som stod för bilen och kostnaderna. Om kommunen nu tvingas betala, tänker Pettersson i såfall ge pengarna till sin fd arbetsgivare som rättmätigen borde ha dom?

Ska vår egen stadsjurist driva en enskild politikers ärende oavsett hur fult det politiska spelet varit? Om Pettersson får pengarna kan i så fall hans fd arbetsgivare kräva dessa pengar genom rättslig åtgärd? Det var ju han som hade kostnaderna!

Jag skäms över att vara anställd i en verksamhet där vissa politiker och tjänstemän tror att det får vara deras egen lekstuga. Det gäller skattepengar! Det är ett demokratiskt uppdrag som borde handla om moral och att vara en förebild.

Jag vågar inte skriva mitt namn eftersom jag vet att man kan råka illa ut och bli personligt pressad. Vill ni verkligen behandla anställda så här. Och inte bara oss! Skulle KPMGs konsult jobbat för att få fram något annat än sanningen som Pettersson hävdar i MTs artikel. Är inte det snudd på ärekränkning. Det borde kanske stadsjuristen också fundera på!

Släpp det här. Betala tillbaka pengarna och låt oss få arbetsro. Kanske kan det också återupprätta ett väldigt skamfilat förtroende för politiken.

Stolen bredvid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.