19 nov 2015 06:00

19 nov 2015 06:00

Omöjligt att få läkartid för kontroll

Insändare: Närhälsan

Ringer vårdcentralen dag 1 kl 08.05 (telefontid från 08.00). Blir uppringd 10.50. Jag säger mitt ärende att jag vill boka tid för prostatakontroll. Tyvärr är läkartiderna slut för dagen. Jag får rådet att ringa nästa dag igen. Snopen och lite lätt full i skratt tänker jag att det får jag väl försöka med. Inte lätt för de som jobbar att springa och ringa på arbetstid.

Dag 2 missar tiden, klockan blev 08.13 tänkte att det ej var idé att ringa (skratt).

Dag 3 ringer 08.02! Full av förhoppning och stolt att jag äntligen tagit tag i det här! Blir uppringd ca 09.30. Jag berättar mitt ärende och får till svar att tiderna (6st) hos läkare är slut och då fanns det tider för 1 månad framåt. Jag får rådet att ringa igen. Nu känner jag mig förargad men förstår givetvis att det inte är sköterskan fel och det säger jag till henne.

Nu är min ilska stor och jag bara undrar vad som händer i vår sjukvård? Vill ju bara få tid för en prostatakontroll!

Lilla frun

Ringer vårdcentralen dag 1 kl 08.05 (telefontid från 08.00). Blir uppringd 10.50. Jag säger mitt ärende att jag vill boka tid för prostatakontroll. Tyvärr är läkartiderna slut för dagen. Jag får rådet att ringa nästa dag igen. Snopen och lite lätt full i skratt tänker jag att det får jag väl försöka med. Inte lätt för de som jobbar att springa och ringa på arbetstid.

Dag 2 missar tiden, klockan blev 08.13 tänkte att det ej var idé att ringa (skratt).

Dag 3 ringer 08.02! Full av förhoppning och stolt att jag äntligen tagit tag i det här! Blir uppringd ca 09.30. Jag berättar mitt ärende och får till svar att tiderna (6st) hos läkare är slut och då fanns det tider för 1 månad framåt. Jag får rådet att ringa igen. Nu känner jag mig förargad men förstår givetvis att det inte är sköterskan fel och det säger jag till henne.

Nu är min ilska stor och jag bara undrar vad som händer i vår sjukvård? Vill ju bara få tid för en prostatakontroll!

Lilla frun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.