18 nov 2015 06:00

18 nov 2015 15:44

Vi vill arbeta tillsammans för framtiden

Insändare: Integration

Sverige är ett land som har ett jättebra rykte i hela världen. Vi tänker på Sveriges framsteg och utveckling och kommer inte för att leva i Sverige på bidrag.

Vi är människor som vill kunna försörja oss själva och inte på bekostnaden av det svenska folket.

Eftersom vi lever i det svenska samhället, måste vi jobba tillsammans för att livet blir bättre för alla. Lösningen på problem kan komma från olika personer. Vi är stolta över svenskarna och vi trivs bra här. Jag har många svenska vänner och de förstår hur vi tänker om Sveriges framtid.

Varje torsdag har vi Språkkafé som heter ”Tillsammans för Mariestad”. Det är jätteroligt att se många svenskar komma och hjälpa oss att lyckas med svenskan. Jag går på SFI och jag har en uppgift från läraren att intervjua en svensk person i samhället som jag inte känt förut.

Jag säker på att det är en bra idé. Om vi fixar den här uppgiften med en okänd människa , växer vi och lär oss språket. Läraren och vänner har alltid hjälpt oss med språket och samhällsfrågor. Jag är tacksam för att vi fick lära oss mycket steg för steg på kort tid.

Jag känner mig säkrare vad som gäller med det svenska språket.

Avslutningsvis vill jag bara säga att vi människor behöver varann för ett bättre Sverige, både nu och i framtiden.

En åsikt.

Emad Ayman

Sverige är ett land som har ett jättebra rykte i hela världen. Vi tänker på Sveriges framsteg och utveckling och kommer inte för att leva i Sverige på bidrag.

Vi är människor som vill kunna försörja oss själva och inte på bekostnaden av det svenska folket.

Eftersom vi lever i det svenska samhället, måste vi jobba tillsammans för att livet blir bättre för alla. Lösningen på problem kan komma från olika personer. Vi är stolta över svenskarna och vi trivs bra här. Jag har många svenska vänner och de förstår hur vi tänker om Sveriges framtid.

Varje torsdag har vi Språkkafé som heter ”Tillsammans för Mariestad”. Det är jätteroligt att se många svenskar komma och hjälpa oss att lyckas med svenskan. Jag går på SFI och jag har en uppgift från läraren att intervjua en svensk person i samhället som jag inte känt förut.

Jag säker på att det är en bra idé. Om vi fixar den här uppgiften med en okänd människa , växer vi och lär oss språket. Läraren och vänner har alltid hjälpt oss med språket och samhällsfrågor. Jag är tacksam för att vi fick lära oss mycket steg för steg på kort tid.

Jag känner mig säkrare vad som gäller med det svenska språket.

Avslutningsvis vill jag bara säga att vi människor behöver varann för ett bättre Sverige, både nu och i framtiden.

En åsikt.

Emad Ayman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.