17 nov 2015 06:00

17 nov 2015 06:00

Invandring kan rädda landsbygden

INSÄNDARE: Befolkningsutveckling

Invandring. Den 2 augusti 2012 skrev undertecknad på denna sida ”Politiken gynnar inte landsbygden”. Det var två år till supervalet 2014. Bland annat skrev jag att Centerpartiet har lämnat landsbygdsfrågorna. Detta fick min gode vän Rune Skogsberg (C) att gå i taket. Nu har det gått tre år. Vi har en stor invandring. Detta kommer att rädda landsbygden och mindre tätorter för en total avfolkning .Positivt är också att det är en yngre generation som kommer till oss. Det är bra för den åldrande befolkning vi har I Sverige.

VI är ett glesbefolkat land. I Sverige bor 21,9 innevånare per kvadratkilometer. I Tyskland bor det 227 innevånare per kvadratkilometer mark. Undra på att tyska montörer som jobbade på Electrolux efter en utekväll ställde sig frågan, var finns människorna.

Vi får nu genom media olika reportage om hur många tätorter lever upp och får ett nytt liv. Mycket tack vare olika föreningar. Att föreningar är viktiga för att möta nya människor har också regeringen förstått genom extra anslag.

Rune Skogsberg, vi får nu hjälp för landsbygdens överlevnad. Jag har noterat att Centerpartiet har förstått detta.

Ingvar Larsson

VI är ett glesbefolkat land. I Sverige bor 21,9 innevånare per kvadratkilometer. I Tyskland bor det 227 innevånare per kvadratkilometer mark. Undra på att tyska montörer som jobbade på Electrolux efter en utekväll ställde sig frågan, var finns människorna.

Vi får nu genom media olika reportage om hur många tätorter lever upp och får ett nytt liv. Mycket tack vare olika föreningar. Att föreningar är viktiga för att möta nya människor har också regeringen förstått genom extra anslag.

Rune Skogsberg, vi får nu hjälp för landsbygdens överlevnad. Jag har noterat att Centerpartiet har förstått detta.

Ingvar Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.