07 nov 2015 06:00

09 nov 2015 09:02

Vi måste skapa ett bra liv

INSÄNDARE: Bra liv

Nystart. Vi måste försöka att skapa bra och tillfredställande liv. Sorgen får inte ta över. Vi tror att man kan lägga jobbiga händelser bakom sig om vi umgås med varandra. Vi som har trauman, fobier eller annat negativt måste tillsammans kämpa framåt så att vi kan leva precis som alla andra människor.

Det kan vi göra om vi arrangerar egna roliga aktiviteter tillsammans. Därför tänker vi starta en grupp i samarbete med Studiefrämjandet, som gärna stödjer oss.

Vi skulle kunna samlas en gång per vecka och fika, snacka och föreslå andra aktiviteter som hjälper oss att ha roligt. Vi kan exempelvis gå på bio, simma, träna, laga mat, promenera på stan, spela in film med mera. Vi tror att många människor vill vara med i vår gemenskap och hjälpa oss. Kommunen, Röda korset och nätverket Tillsammans för Mariestad är några av dem.

Slutligen vill vi bara säga att vi måste njuta av livet. Livet är fint.

Några traumatiska människor

Det kan vi göra om vi arrangerar egna roliga aktiviteter tillsammans. Därför tänker vi starta en grupp i samarbete med Studiefrämjandet, som gärna stödjer oss.

Vi skulle kunna samlas en gång per vecka och fika, snacka och föreslå andra aktiviteter som hjälper oss att ha roligt. Vi kan exempelvis gå på bio, simma, träna, laga mat, promenera på stan, spela in film med mera. Vi tror att många människor vill vara med i vår gemenskap och hjälpa oss. Kommunen, Röda korset och nätverket Tillsammans för Mariestad är några av dem.

Slutligen vill vi bara säga att vi måste njuta av livet. Livet är fint.

Några traumatiska människor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.