29 okt 2015 06:00

29 okt 2015 06:00

Vi måste hjälpa till med den svåra integrationen

INSÄNDARE: Invandrare

Värdegrund. Snälla rara skola, barnomsorg, socialtjänst, polis, medborgare!

Nu får vi samla oss för att ta emot alla invandrare som kommer. Det är så lätt att samla in kläder, leksaker och säga några vänliga ord. Det är bra, men det som händer i vårt land med brinnande flyktingförläggningar och ökat hat kräver något helt annat.

Jag tror att vi måste vara stenhårda när flyktingarna kommer med att berätta att Sverige inte är som andra länder. Här kräver vi att man visar hänsyn till alla oavsett kön, etnicitet, klass eller religion. Alla förväntas försörja sig, både män och kvinnor. Det är förbjudet att slå barn och fruar. Den som gör det straffas och vill man inte bo i ett land med dessa regler så får man helt enkelt söka sig någon annanstans. Detsamma gäller om man inte kan respektera andra religioner. Svenskarnas rasism ska självklart slås ned med kraft, men ser ni inte att vi har en jättestor utbredd omvänd rasism i vårt land? Den måste vi faktiskt kämpa mot! Jag tror att det är detta som skapar allt hat och motvilja mot invandrare. Vill man komma hit så är det vår värdegrund som gäller. Man måste också lämna gamla konflikter med hat mot olika etniciteter bakom sig.

Sverige öppnar dörrarna. Sverige ska öppna dörrarna. Men det finns vissa saker som gäller här.

Det är den svåra delen i integrationen och vi borde samlas för att på ett fint sätt hjälpa till med detta.

Maja

Nu får vi samla oss för att ta emot alla invandrare som kommer. Det är så lätt att samla in kläder, leksaker och säga några vänliga ord. Det är bra, men det som händer i vårt land med brinnande flyktingförläggningar och ökat hat kräver något helt annat.

Jag tror att vi måste vara stenhårda när flyktingarna kommer med att berätta att Sverige inte är som andra länder. Här kräver vi att man visar hänsyn till alla oavsett kön, etnicitet, klass eller religion. Alla förväntas försörja sig, både män och kvinnor. Det är förbjudet att slå barn och fruar. Den som gör det straffas och vill man inte bo i ett land med dessa regler så får man helt enkelt söka sig någon annanstans. Detsamma gäller om man inte kan respektera andra religioner. Svenskarnas rasism ska självklart slås ned med kraft, men ser ni inte att vi har en jättestor utbredd omvänd rasism i vårt land? Den måste vi faktiskt kämpa mot! Jag tror att det är detta som skapar allt hat och motvilja mot invandrare. Vill man komma hit så är det vår värdegrund som gäller. Man måste också lämna gamla konflikter med hat mot olika etniciteter bakom sig.

Sverige öppnar dörrarna. Sverige ska öppna dörrarna. Men det finns vissa saker som gäller här.

Det är den svåra delen i integrationen och vi borde samlas för att på ett fint sätt hjälpa till med detta.

Maja

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.