29 okt 2015 06:00

29 okt 2015 06:00

Människan är skapad att leva i ljuset

INSÄNDARE: Halloween

Ondska. Jag är djupt skakad över att våldet och brutaliteten växer i samhället. På ett gruvligt sätt målades skolvärlden i blod i och med morden på Kronanskolan i Trollhättan i torsdags.

Vi står handfallna samtidigt som jag ber oss att inte helt undra på att något sådant händer. Vi släpper dagligen in våldet i ”underhållnings-syfte” i våra hem via deckarserier, litteratur och datorspel och anammar traditionener som ”Halloween” urskillningslöst trots att temat för Halloween är ondska.

Vi klär ut våra små barn till monster och blåslagna blödande offer och skickar dem så till Fritids och skolan för att ”fira halloween”, eller tar med dem på upplevelsevandringar med skräcken som tema.

Låt oss inte lustifiera blod och död i Sverige mer. Låt oss hedra offren genom att bojkotta Halloweenvandringar och liknande och i stället lära våra barn och ungdomar att ondska föder mer ondska och våld föder mer våld. Människan är skapad att leva i ljuset och oavsett hur hemsk världen ser ut så har mörkret aldrig besegrat ljuset.

Emelie Roth

Vi står handfallna samtidigt som jag ber oss att inte helt undra på att något sådant händer. Vi släpper dagligen in våldet i ”underhållnings-syfte” i våra hem via deckarserier, litteratur och datorspel och anammar traditionener som ”Halloween” urskillningslöst trots att temat för Halloween är ondska.

Vi klär ut våra små barn till monster och blåslagna blödande offer och skickar dem så till Fritids och skolan för att ”fira halloween”, eller tar med dem på upplevelsevandringar med skräcken som tema.

Låt oss inte lustifiera blod och död i Sverige mer. Låt oss hedra offren genom att bojkotta Halloweenvandringar och liknande och i stället lära våra barn och ungdomar att ondska föder mer ondska och våld föder mer våld. Människan är skapad att leva i ljuset och oavsett hur hemsk världen ser ut så har mörkret aldrig besegrat ljuset.

Emelie Roth

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.