26 okt 2015 06:00

26 okt 2015 06:00

Erbjud ett "körkort" i rätt och etik

INSÄNDARE: Anpassning

Integration. Hjälp, vad är det som händer? Nu har den svenska flatheten blommat ut som aldrig förr.

Vi har tagit på oss en börda som det för närvarande inte finns en bra lösning på. Nu erkänner man plötsligt att man har ett problem. Det vanligt folk vetat länge, har våra styrande helt plötsligt upptäckt?

Att vi ska hjälpa till vad gäller invandringen är vår moraliska plikt. Men att det ska ske på bekostnad av de som har det svårt här, där går det en gräns. Om man vill underblåsa främlingsfientligheten så har man lyckats till 100%.

Fördelningen måste bli bättre mellan alla länder ute i Europa. Att ta det moraliska och ekonomiska ansvaret nästan ensamt (frånsett då Tyskland och Frankrike) är på sikt helt galet.

Nu när vallöftena börjar krackelera och man får lägga om politiken i andra banor, så står man som fån med svansen mellan benen.

Vad gör vi nu, hjälp!

Vad gäller anpassning i folkhemmet så vore ett ”körkort” i rätt och etik lämpligt. Man känner både rädsla och lite ilska när man möter en del av invandrarna på stan eller i våra sociala lokaler. Man har en helt annan syn på hur man beter sig i sådana situationer. Tar gärna plats i köer och på trottoarer.

Man känner sig nästan lite osäker på hur man själv ska bete sig. Nu kunde jag vända mig till mina ”Belackare” som säkert säger ”vad var det vi sa”! Här har vi en man med många fördomar och taskig självinsikt.

Jag bjuder gärna på det, är ganska luttrad nu, med ålderns rätt.

Från ordning och reda förhoppningsvis ”löning” även denna Fredag.

Mvh. ”Böka”

Vi har tagit på oss en börda som det för närvarande inte finns en bra lösning på. Nu erkänner man plötsligt att man har ett problem. Det vanligt folk vetat länge, har våra styrande helt plötsligt upptäckt?

Att vi ska hjälpa till vad gäller invandringen är vår moraliska plikt. Men att det ska ske på bekostnad av de som har det svårt här, där går det en gräns. Om man vill underblåsa främlingsfientligheten så har man lyckats till 100%.

Fördelningen måste bli bättre mellan alla länder ute i Europa. Att ta det moraliska och ekonomiska ansvaret nästan ensamt (frånsett då Tyskland och Frankrike) är på sikt helt galet.

Nu när vallöftena börjar krackelera och man får lägga om politiken i andra banor, så står man som fån med svansen mellan benen.

Vad gör vi nu, hjälp!

Vad gäller anpassning i folkhemmet så vore ett ”körkort” i rätt och etik lämpligt. Man känner både rädsla och lite ilska när man möter en del av invandrarna på stan eller i våra sociala lokaler. Man har en helt annan syn på hur man beter sig i sådana situationer. Tar gärna plats i köer och på trottoarer.

Man känner sig nästan lite osäker på hur man själv ska bete sig. Nu kunde jag vända mig till mina ”Belackare” som säkert säger ”vad var det vi sa”! Här har vi en man med många fördomar och taskig självinsikt.

Jag bjuder gärna på det, är ganska luttrad nu, med ålderns rätt.

Från ordning och reda förhoppningsvis ”löning” även denna Fredag.

Mvh. ”Böka”

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.