20 okt 2015 06:00

20 okt 2015 06:00

Moderaterna kom ut ur garderoben

INSÄNDARE: Migrationspolitik

Politik. Moderaterna kom ut ur garderoben vid sin stämma i Karlstad. Nog mer än en som höjde på ögonbrynen efter eran Reinfeldt som tycks ta ett abrupt slut.

Uttrycket ”öppna era hjärtan,” nämndes som enfaldigt om det inte kompletteras med förstånd och hänsyn till rådande situation.

Det var utan tvekan de moderata kommunalrådens dag när de fick beskriva närmast olösliga problem den stora flyktingströmmen ställer till med ute i deras förvaltningar. Man kan verkligen undra över hur först Reinfeldt och sedan Anna Kinberg Batra och moderatledningen så länge har kunnat hålla sina kommunalråd på mattan.

Debatten i Karlstad om migrationspolitiken var som att öppna en uppdämd flod av kritik mot DÖ-överenskommelsen och den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Den av kultureliten bestämda åsiktskorridoren brast med ett brak.

För oss som intresserar oss för samhällsfrågor och politik är det i varje fall mycket intressant. Inte minst med tanke på att flera tunga S-toppar offentligt går ut och stöder moderaternas nya migrationspolitik. Bland andra socialdemokraternas förre partisekreterare Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping.

Rune LanestrandTid pol red för Älvsborgs-Posten (c)

Uttrycket ”öppna era hjärtan,” nämndes som enfaldigt om det inte kompletteras med förstånd och hänsyn till rådande situation.

Det var utan tvekan de moderata kommunalrådens dag när de fick beskriva närmast olösliga problem den stora flyktingströmmen ställer till med ute i deras förvaltningar. Man kan verkligen undra över hur först Reinfeldt och sedan Anna Kinberg Batra och moderatledningen så länge har kunnat hålla sina kommunalråd på mattan.

Debatten i Karlstad om migrationspolitiken var som att öppna en uppdämd flod av kritik mot DÖ-överenskommelsen och den misslyckade migrations- och integrationspolitiken. Den av kultureliten bestämda åsiktskorridoren brast med ett brak.

För oss som intresserar oss för samhällsfrågor och politik är det i varje fall mycket intressant. Inte minst med tanke på att flera tunga S-toppar offentligt går ut och stöder moderaternas nya migrationspolitik. Bland andra socialdemokraternas förre partisekreterare Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping.

Rune LanestrandTid pol red för Älvsborgs-Posten (c)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.