16 okt 2015 06:00

16 okt 2015 06:00

Glest med bussturer från Hova

INSÄNDARE: Gullspång

Kollektivtrafik. Det går för få bussar till Gullspång ifrån Hova och detta är väldigt negativt för de elever som bor i Hova och går i skola i Gullspång.

Jag, som är elev, har missat bussen till plugget flera gånger och då gått miste om flera lektioner eftersom nästa buss kommer först 10.30. När man har slutat skolan måste man också vänta på en buss. Som tur är så är schemat ändå anpassat efter bussturerna.

Skulle man bli sjuk under skoltid och måste ta sig hem så går det ingen buss förrän kl 13.00.

De glesa bussturerna drabbar inte bara skolelever utan även vuxna som måste arbetspendla. Alla har ju inte bil och dessutom är kollektivtrafik mer miljövänlig. Skulle det gå fler turer så hade förmodligen fler valt buss än att sitta ensam i bilen. Då släpper vi ut mindre koldioxid. Alla tjänar på mer kollektivtrafik.

Buss-Åke

Jag, som är elev, har missat bussen till plugget flera gånger och då gått miste om flera lektioner eftersom nästa buss kommer först 10.30. När man har slutat skolan måste man också vänta på en buss. Som tur är så är schemat ändå anpassat efter bussturerna.

Skulle man bli sjuk under skoltid och måste ta sig hem så går det ingen buss förrän kl 13.00.

De glesa bussturerna drabbar inte bara skolelever utan även vuxna som måste arbetspendla. Alla har ju inte bil och dessutom är kollektivtrafik mer miljövänlig. Skulle det gå fler turer så hade förmodligen fler valt buss än att sitta ensam i bilen. Då släpper vi ut mindre koldioxid. Alla tjänar på mer kollektivtrafik.

Buss-Åke

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.