12 okt 2015 06:00

12 okt 2015 06:00

Idrott borde införas varje dag

INSÄNDARE: Skola

Hälsa. På Gullstensskolan äldre i Gullspång har vi idrott två gånger i veckan, vilket jag tycker är alldeles för lite.

Samtidigt blir idrottslektionerna kortare och kortare beroende på årskurs.

Jag tycker att alla skolor i Sverige borde införa idrott varje dag i skolan för eleverna. Det skulle friska upp elevernas hjärnor och vi skulle få göra något annat istället för att sitta vid skolbänken som vi gör största delen av skoldagen. Mer idrott skulle också leda till att varje elev skulle få mer och ett bättre uteliv. Dessutom kan man kombinera ämnenas timplaner med varandra, till exempel matte och idrott.

Den här förändringen skulle också gynna oss elever för vi skulle vakna till och ha mer energi till att sitta och räkna matte, som exemplet ovan. Säg att vi suttit tre lektioner i rad och bara jobbat, då kan det vara skönt att röra på sig och efter en idrottslektion skulle vi kunna koncentrera oss bättre på övriga lektioner.

Därför tycker jag att man ska införa detta för det skulle gynna eleverna. Forskning visar att mer idrott gett bättre skolresultat. Idag är ungdomar mer stillasittande och detta skulle leda till att de fick röra på sig varje dag även om de övrig tid sitter stilla lika mycket som innan. Därför tycker jag att idrott ska införas varje dag i skolan.

En tjej som inte tycker om att sitta still

Samtidigt blir idrottslektionerna kortare och kortare beroende på årskurs.

Jag tycker att alla skolor i Sverige borde införa idrott varje dag i skolan för eleverna. Det skulle friska upp elevernas hjärnor och vi skulle få göra något annat istället för att sitta vid skolbänken som vi gör största delen av skoldagen. Mer idrott skulle också leda till att varje elev skulle få mer och ett bättre uteliv. Dessutom kan man kombinera ämnenas timplaner med varandra, till exempel matte och idrott.

Den här förändringen skulle också gynna oss elever för vi skulle vakna till och ha mer energi till att sitta och räkna matte, som exemplet ovan. Säg att vi suttit tre lektioner i rad och bara jobbat, då kan det vara skönt att röra på sig och efter en idrottslektion skulle vi kunna koncentrera oss bättre på övriga lektioner.

Därför tycker jag att man ska införa detta för det skulle gynna eleverna. Forskning visar att mer idrott gett bättre skolresultat. Idag är ungdomar mer stillasittande och detta skulle leda till att de fick röra på sig varje dag även om de övrig tid sitter stilla lika mycket som innan. Därför tycker jag att idrott ska införas varje dag i skolan.

En tjej som inte tycker om att sitta still

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.