12 okt 2015 06:00

12 okt 2015 06:00

Det är inte flyktingarnas fel

INSÄNDARE: Hjälpbehov

Flyktingar. Matematik i all ära är bra att ha med i bagaget ut i livet.

Din insändare handlar om flyktingar och om hur dålig skolan är. Flyktingarna kan väl ändå inte vara skälet till att svensk skola är sämre idag än den har varit tidigare. Är det inte två eller tre olika frågor som mynnar ut i att allt ont har sin rot i att människor tvingas fly?

Jag menar att ingen människa lämnar sitt land av fri vilja. Olika svåra förhållanden gör att vi har en av de största folkvandringarna i modern tid just nu. Självklart tär det på allt slags kapital-mänskligt och socialt att människor far illa. Jag menar att vi i vår del av världen kan och ska ta ansvar för människor som behöver vår hjälp. Vi i vårt land hade för drygt 100 år sedan en stor utvandring västerut. Historien är inte så långt borta!

Maud Sundström, Töreboda

Din insändare handlar om flyktingar och om hur dålig skolan är. Flyktingarna kan väl ändå inte vara skälet till att svensk skola är sämre idag än den har varit tidigare. Är det inte två eller tre olika frågor som mynnar ut i att allt ont har sin rot i att människor tvingas fly?

Jag menar att ingen människa lämnar sitt land av fri vilja. Olika svåra förhållanden gör att vi har en av de största folkvandringarna i modern tid just nu. Självklart tär det på allt slags kapital-mänskligt och socialt att människor far illa. Jag menar att vi i vår del av världen kan och ska ta ansvar för människor som behöver vår hjälp. Vi i vårt land hade för drygt 100 år sedan en stor utvandring västerut. Historien är inte så långt borta!

Maud Sundström, Töreboda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.