09 okt 2015 06:00

09 okt 2015 06:00

Hundra kronor är inte småpengar

INSÄNDARE: Insamlingar

Knapert. Är 100 kronor verkligen ”nästan ingenting” för oss pensionärer?

Vi pensionärer sitter framför vår TV och hör hur de tigger pengar, och då får vi höra att 100 kronor är ”nästan ingenting” i lönekuvertet.

Men ser vi på utvecklingen av pensionerna de senaste tio åren, så verkar det som en höjning av pensionerna med 100 kronor är en stor kostnad för vårt samhälle. Det är väl gott och väl med tiggeriet i våra vardagsrum, men man måste väl inte förnedra oss pensionärer som de gör.

Alla i vårt samhälle anser inte att 100 kronor är småpengar, sedan får det vara hur synd om många människor som helst. Men glöm inte att det finns de som har det svårt i vårt samhälle hela tiden, där 100 kronor gör stor skillnad.

Allt är inte grädde i mjölken.

Rune Jakobsson

Vi pensionärer sitter framför vår TV och hör hur de tigger pengar, och då får vi höra att 100 kronor är ”nästan ingenting” i lönekuvertet.

Men ser vi på utvecklingen av pensionerna de senaste tio åren, så verkar det som en höjning av pensionerna med 100 kronor är en stor kostnad för vårt samhälle. Det är väl gott och väl med tiggeriet i våra vardagsrum, men man måste väl inte förnedra oss pensionärer som de gör.

Alla i vårt samhälle anser inte att 100 kronor är småpengar, sedan får det vara hur synd om många människor som helst. Men glöm inte att det finns de som har det svårt i vårt samhälle hela tiden, där 100 kronor gör stor skillnad.

Allt är inte grädde i mjölken.

Rune Jakobsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.