08 okt 2015 06:00

08 okt 2015 06:00

Vi kan inte offra skolresultaten

INSÄNDARE: Flyktingkrisen

Skola. Jag har nog inte riktigt förstått hur allvarligt det är för skolan med alla nya flyktingar.

De kastas rakt in i klasserna och till och med barn som har gått under jorden för att familjen håller sig undan avvisning har rätt att gå i vanliga klasser. Det är väl inte undra på att resultatet blir därefter?

Jag tycker absolut att vi ska ta emot flyktingar och hjälpa människor i nöd, men då måste vi också ha ett vettigt system. Migrationsverket får ordna klasser för barn som ännu inte har uppehållstillstånd, även ensamkommande flyktingbarn. Det är ju i första hand svenska de ska lära sig. När de sedan får uppehållstillstånd är de bättre förberedda för skolan.

Vi kan inte offra svenska elevers kunskaper bara för att vi är i en krissituation. Flyktingbarnen borde få gå i en förberedande skola. Jag hoppas verkligen att Migrationsverket läser även lokaltidningar, men de borde dom väl göra med tanke på hur många förläggningar vi har här.

Riksdagsledamöter från Skaraborg! Ni måste göra något nu!

Mamma och lärare

De kastas rakt in i klasserna och till och med barn som har gått under jorden för att familjen håller sig undan avvisning har rätt att gå i vanliga klasser. Det är väl inte undra på att resultatet blir därefter?

Jag tycker absolut att vi ska ta emot flyktingar och hjälpa människor i nöd, men då måste vi också ha ett vettigt system. Migrationsverket får ordna klasser för barn som ännu inte har uppehållstillstånd, även ensamkommande flyktingbarn. Det är ju i första hand svenska de ska lära sig. När de sedan får uppehållstillstånd är de bättre förberedda för skolan.

Vi kan inte offra svenska elevers kunskaper bara för att vi är i en krissituation. Flyktingbarnen borde få gå i en förberedande skola. Jag hoppas verkligen att Migrationsverket läser även lokaltidningar, men de borde dom väl göra med tanke på hur många förläggningar vi har här.

Riksdagsledamöter från Skaraborg! Ni måste göra något nu!

Mamma och lärare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.