01 okt 2015 06:00

01 okt 2015 14:28

Vad driver människor på flykt?

INSÄNDARE: Invandrare

Flyktingar. Det är säkert fler än jag som undrar var hela sanningen ligger bakom dessa flyktingar.

Syrien är ju konfliktzon, men varför kommer de från den afrikanska kusten, och har vandrat 100 mil innan de nått Medelhavets kust. För att sedan betala stora summor för att komma med någon bräcklig farkost mot Europa. Är det de fattigaste människorna, eller utarmar de sina länder för sin flykt, så de som blir kvar blir ännu fattigare?

Jag minns ju som ungdom hur man tyckte att det var de starkaste i Sverige som emigrerade till Amerika. Men så träffade jag en kommunist, som påstod att det var de fegaste som stack. Vem som hade rätt lär jag aldrig få veta, för båda synsätten har ju rätt på sitt sätt.

Vi får ju massor av information om dessa flyktingars situation och så vidare. men mycket lite information om vad det är som gjort dem till flyktingar, och varför de ska till Europa. Vilken information har de fått, och förbrukar några av dem hela släktens tillgångar för att bana väg för fler ur släkten att senare få komma efter?

Kanske är fördelningspolitiken i världen en del av skulden. Och i så fall undrar man ju när en människa får tillräckligt, för även de rikaste på jorden verkar ju vara i stånd att göra vad som helst för att få mer.

Rune Jakobsson

Syrien är ju konfliktzon, men varför kommer de från den afrikanska kusten, och har vandrat 100 mil innan de nått Medelhavets kust. För att sedan betala stora summor för att komma med någon bräcklig farkost mot Europa. Är det de fattigaste människorna, eller utarmar de sina länder för sin flykt, så de som blir kvar blir ännu fattigare?

Jag minns ju som ungdom hur man tyckte att det var de starkaste i Sverige som emigrerade till Amerika. Men så träffade jag en kommunist, som påstod att det var de fegaste som stack. Vem som hade rätt lär jag aldrig få veta, för båda synsätten har ju rätt på sitt sätt.

Vi får ju massor av information om dessa flyktingars situation och så vidare. men mycket lite information om vad det är som gjort dem till flyktingar, och varför de ska till Europa. Vilken information har de fått, och förbrukar några av dem hela släktens tillgångar för att bana väg för fler ur släkten att senare få komma efter?

Kanske är fördelningspolitiken i världen en del av skulden. Och i så fall undrar man ju när en människa får tillräckligt, för även de rikaste på jorden verkar ju vara i stånd att göra vad som helst för att få mer.

Rune Jakobsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.