01 okt 2015 06:00

01 okt 2015 06:00

Skrota DÖ och börja opponera

INSÄNDARE: Politik

Ansvar. Nu toppar vi världslistan med högsta marginalskatten samtidigt som välfärden alltmer rasar. Är det ingen som förstår vart vi är på väg, eller är det som nu händer bara ett spel för galleriet?

Sverige saknar en opposition värd namnet! En demokrati utan en kraftfull opposition är ingen demokrati i dess rätta bemärkelse. Grekland har nu haft sitt tredje val detta år för att låta folket få avgöra hur man vill ha det. I Sverige lägger sig den så kallade Alliansen platt ner och nickar instämmande till regeringens jobbfientliga politik.

En ledare för Moderaterna försvarade i TV häromdagen agerandet med att man vill undvika framtida regeringskriser. Helt otroligt! Tydligen vill man hellre invänta ett kaos för att sedan kunna skylla på den nu sittande regeringens förda politik. Det är så dagens politiker agerar för att vinna makt, med andra ord. Makten framför folket väl!

Per Albin byggde det svenska folkhemmet, men dagens strutspolitiker kommer förmodligen att i framtidens historieböcker beskrivas som den generation som rev ner det svenska folkhemmet! Dagens regering och Allians liknar en flyktingbåt på medelhavet utan kapten emedan SD lugnt flyter förbi i en lyxkryssare och skålar i champagne. Vill svenska folket verkligen ha det på det viset? Om inte så se till att skrota decemberöverenskommelse per omgående och börja opponera!

PELLE LEIJON

Småföretagare

Sverige saknar en opposition värd namnet! En demokrati utan en kraftfull opposition är ingen demokrati i dess rätta bemärkelse. Grekland har nu haft sitt tredje val detta år för att låta folket få avgöra hur man vill ha det. I Sverige lägger sig den så kallade Alliansen platt ner och nickar instämmande till regeringens jobbfientliga politik.

En ledare för Moderaterna försvarade i TV häromdagen agerandet med att man vill undvika framtida regeringskriser. Helt otroligt! Tydligen vill man hellre invänta ett kaos för att sedan kunna skylla på den nu sittande regeringens förda politik. Det är så dagens politiker agerar för att vinna makt, med andra ord. Makten framför folket väl!

Per Albin byggde det svenska folkhemmet, men dagens strutspolitiker kommer förmodligen att i framtidens historieböcker beskrivas som den generation som rev ner det svenska folkhemmet! Dagens regering och Allians liknar en flyktingbåt på medelhavet utan kapten emedan SD lugnt flyter förbi i en lyxkryssare och skålar i champagne. Vill svenska folket verkligen ha det på det viset? Om inte så se till att skrota decemberöverenskommelse per omgående och börja opponera!

PELLE LEIJON

Småföretagare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.