29 sep 2015 06:00

29 sep 2015 06:00

Välbesökt skördehelg med lokala inslag

INSÄNDARE: Lokalodlat

Mikrobryggeri. Under kultur- och skördefestdagarna hade jag en angenäm upplevelse förutom all bildlig konst och frukter av vårt odlande. En bra blandning att ta del av, både för våra händer och vårt intellekt. Verkligen kultur i alla dess betydelser. Men det som särskilt fångade mitt intresse var något lite annorlunda.

Det har skett en fullkomlig explosion av så kallade mikrobryggerier, det vill säga hantverkstillverkat öl i liten skala och serverat purfärskt. Detta till skillnad från det fabrikstillverkade och massframställda ölet. Oftast ligger bryggeriet och utskänkningen i anslutning till varandra. Det finns smaker och typer av öl för att tillfredställa alla smaker. Nu är det inte så att allt som är hantverkstillverkat är gott och av god kvalitet. Allt beror på råvarorna och bryggarens kompetens.

Vid mitt besök senast i Mariestad upptäckte jag en för mig tidigare okänd pub och mikrobryggeri på Esplanaden. I lokalen kan man åskådligt följa bryggeriprocessen i flödesschema och i verkligheten.

Jag hade tyvärr inte möjlighet att smaka alla sorter som fanns tillgängliga. Ölet serveras i vackra glas som var föredömligt små. Ingen ”stor stark” här inte!

Humlen kommer från ett antal lokala humleodlare! Lokalen var mycket välbesökt och gästerna var av alla åldrar.

Bo Lennartsson, Töreboda

Det har skett en fullkomlig explosion av så kallade mikrobryggerier, det vill säga hantverkstillverkat öl i liten skala och serverat purfärskt. Detta till skillnad från det fabrikstillverkade och massframställda ölet. Oftast ligger bryggeriet och utskänkningen i anslutning till varandra. Det finns smaker och typer av öl för att tillfredställa alla smaker. Nu är det inte så att allt som är hantverkstillverkat är gott och av god kvalitet. Allt beror på råvarorna och bryggarens kompetens.

Vid mitt besök senast i Mariestad upptäckte jag en för mig tidigare okänd pub och mikrobryggeri på Esplanaden. I lokalen kan man åskådligt följa bryggeriprocessen i flödesschema och i verkligheten.

Jag hade tyvärr inte möjlighet att smaka alla sorter som fanns tillgängliga. Ölet serveras i vackra glas som var föredömligt små. Ingen ”stor stark” här inte!

Humlen kommer från ett antal lokala humleodlare! Lokalen var mycket välbesökt och gästerna var av alla åldrar.

Bo Lennartsson, Töreboda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.