25 sep 2015 06:00

25 sep 2015 06:00

Bistånd kontra asylmottagande

Flyktingar

Replik. Svar till Ingvar Larsson i MT den 24 september.

Det måste vara en fascinerande planet Ingvar Larsson sitter och skriver från, men den går ju inte att besöka för oss vanliga ens med dagens rymdteknik eftersom den inte existerar i verkligheten. Larssons dröm om ett SD i upplösning finns också bara i en fantasivärld, lyckligtvis.

Tittar man istället på den mer jordnära verkligheten i vårt land, ser man hur ett Orwellskt språkbruk dominerar de tongivande och ack så politiskt korrekta kretsarna. Att ta ord som solidaritet och medmänsklighet i sin mun, samtidigt som man hyllar sjuklöverns extrema invandringspolitik, blir skrämmande. Att ta 8,4 miljarder från de svältande för att ösa över mer välnärda, skulle alltså tyda på medmänsklighet! Löfven kan inte demonstrera detta mer tydligt om han så åker ner till den plågade regionen, sparkar undan miljontals hungriga och törstande och plundrar UNHCR-förråden på mat och förnödenheter. Medmänsklighet? Ja, i Orwells 1984, där ond blir god och god blir ond. Kusligast av allt är att sju av åtta riksdagspartier är besatta av den djupt orättfärdiga tanken att 100 bröd till 100 svältande skall fördelas så att den förste får hela 99 brödstycken, medan de övriga 99 får knapra på det sista.

Det hittills förlamade EU börjar visa små tecken på uppvaknande. Inte bara i form av stärkt gränskontroll utan än viktigare genom att avsätta 1 miljard euro (9,5 miljarder kr) extra till biståndsorganisationer verksamma i Syriens närområde. Detta täcker med lite råge vad Sverige under ett budgetår drar bort från biståndet och för över till asylindustrin. Men vad hände med alla hjärtan och plånböcker som Reinfeldt och Löfven öppnade? Var de helt tomma?

Man skulle kunna tro att EU-kommissionen tjuvläst i Sverigedemokraternas partiprogram. Och vad händer nu - skall hela unionen fördömas som lika fascistisk och rasistisk som SD?

Humanist på riktigt

Det måste vara en fascinerande planet Ingvar Larsson sitter och skriver från, men den går ju inte att besöka för oss vanliga ens med dagens rymdteknik eftersom den inte existerar i verkligheten. Larssons dröm om ett SD i upplösning finns också bara i en fantasivärld, lyckligtvis.

Tittar man istället på den mer jordnära verkligheten i vårt land, ser man hur ett Orwellskt språkbruk dominerar de tongivande och ack så politiskt korrekta kretsarna. Att ta ord som solidaritet och medmänsklighet i sin mun, samtidigt som man hyllar sjuklöverns extrema invandringspolitik, blir skrämmande. Att ta 8,4 miljarder från de svältande för att ösa över mer välnärda, skulle alltså tyda på medmänsklighet! Löfven kan inte demonstrera detta mer tydligt om han så åker ner till den plågade regionen, sparkar undan miljontals hungriga och törstande och plundrar UNHCR-förråden på mat och förnödenheter. Medmänsklighet? Ja, i Orwells 1984, där ond blir god och god blir ond. Kusligast av allt är att sju av åtta riksdagspartier är besatta av den djupt orättfärdiga tanken att 100 bröd till 100 svältande skall fördelas så att den förste får hela 99 brödstycken, medan de övriga 99 får knapra på det sista.

Det hittills förlamade EU börjar visa små tecken på uppvaknande. Inte bara i form av stärkt gränskontroll utan än viktigare genom att avsätta 1 miljard euro (9,5 miljarder kr) extra till biståndsorganisationer verksamma i Syriens närområde. Detta täcker med lite råge vad Sverige under ett budgetår drar bort från biståndet och för över till asylindustrin. Men vad hände med alla hjärtan och plånböcker som Reinfeldt och Löfven öppnade? Var de helt tomma?

Man skulle kunna tro att EU-kommissionen tjuvläst i Sverigedemokraternas partiprogram. Och vad händer nu - skall hela unionen fördömas som lika fascistisk och rasistisk som SD?

Humanist på riktigt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.