24 sep 2015 06:00

24 sep 2015 06:00

Medmänskligheten har tagit över

INSÄNDARE: SD

Trots Sverigedemokraterns hätska debatt om nej till flyktingar har ändå medmäsklighet tagit över. Detta kommer att bidra till Sverigedemokraternas fall.

Vi såg hur det gick med Ny Demokrati med Ian Wachtmeister och Bert Karlsson i ledningen. Ny Demokrati hade platser i riksdagen 1991-1994. Partiet var högerpopulistiskt med minskad invandring högt på dagordningen. I riksdagsvalet 1994 åkte man ur Riksdagen och förlorade nästen all representation i kommuner och Landsting.

Nu är det Sverigedemokraternas tur att gå den här vägen. Maktstrid präglade Ny Demokrati och det är det vi nu ser hos Sverigedemokraterna.

Vi har också genom media informerats om att partiet tappar sina mandat i kommunfullmäktige. Det vi ser är att det är många stolar som nu står tomma. I Mariestad hade Sverigedemokraterna en av två stolar tom hela förra mandatperioden. Väljarna röstar för tomma stolar.

Vad vi nu ser är att Sveriges befolkning har vaknat upp till en medmänsklighet som är långt ifrån Sverigedemokraternas retorik. I städer och byar möter man nu flyktingarna med öppna armar. Rädslan för nya medborgare är borta.

Häromdagen träffade jag en företagare med bakgrund i Syrien. ”Sverige bästa land” sa hen uttryckligen. Vi kanske envar skulle vara stolta över vårt land som nu tydligt visar sin bästa sida: Medmäsklighet.

Ingvar Larsson

Vi såg hur det gick med Ny Demokrati med Ian Wachtmeister och Bert Karlsson i ledningen. Ny Demokrati hade platser i riksdagen 1991-1994. Partiet var högerpopulistiskt med minskad invandring högt på dagordningen. I riksdagsvalet 1994 åkte man ur Riksdagen och förlorade nästen all representation i kommuner och Landsting.

Nu är det Sverigedemokraternas tur att gå den här vägen. Maktstrid präglade Ny Demokrati och det är det vi nu ser hos Sverigedemokraterna.

Vi har också genom media informerats om att partiet tappar sina mandat i kommunfullmäktige. Det vi ser är att det är många stolar som nu står tomma. I Mariestad hade Sverigedemokraterna en av två stolar tom hela förra mandatperioden. Väljarna röstar för tomma stolar.

Vad vi nu ser är att Sveriges befolkning har vaknat upp till en medmänsklighet som är långt ifrån Sverigedemokraternas retorik. I städer och byar möter man nu flyktingarna med öppna armar. Rädslan för nya medborgare är borta.

Häromdagen träffade jag en företagare med bakgrund i Syrien. ”Sverige bästa land” sa hen uttryckligen. Vi kanske envar skulle vara stolta över vårt land som nu tydligt visar sin bästa sida: Medmäsklighet.

Ingvar Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.