17 aug 2015 06:00

17 aug 2015 06:00

Rådjur förpestar tillvaron

INSÄNDARE

Det är inte bara gässen på Karlsholme som ställer till problem i kommunen. Rådjuren som i skydd av högt gräs och ogallrad skog, gör sitt allra bästa för att förpesta tillvaron för oss trädgårdsägare, genom att äta upp blommorna som man har väntat på i ett helt år och sprida fästingar till fä och människor med risk för följdsjukdomar. Rådjuren är fina att se på men även de är på sitt sätt en sanitär olägenhet när de går in i trädgårdarna och rör sig mellan husen.

Två frågor som skulle vara intressanta att få besvarade: Hur många rådjur har kommunskytten skjutit i år eller under jakttiden förra året? Vad gör parkansvariga och tekniska nämnden för att tät skog och sly skall hållas på behörigt avstånd från bebyggelsen?

Det är inte bara gässen på Karlsholme som ställer till problem i kommunen. Rådjuren som i skydd av högt gräs och ogallrad skog, gör sitt allra bästa för att förpesta tillvaron för oss trädgårdsägare, genom att äta upp blommorna som man har väntat på i ett helt år och sprida fästingar till fä och människor med risk för följdsjukdomar. Rådjuren är fina att se på men även de är på sitt sätt en sanitär olägenhet när de går in i trädgårdarna och rör sig mellan husen.

Två frågor som skulle vara intressanta att få besvarade: Hur många rådjur har kommunskytten skjutit i år eller under jakttiden förra året? Vad gör parkansvariga och tekniska nämnden för att tät skog och sly skall hållas på behörigt avstånd från bebyggelsen?

  • Nej till rådjur i stan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på mariestadstidningen.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.