13 jul 2015 06:00

13 jul 2015 17:38

Att vara människa på riktigt

INSÄNDARE: Flyktingar

Medmänniska. Över 50 miljoner är på flykt i världen hälften av dem är barn. Några av dem kommer till Sverige i sin flykt från krig och elände. Några tar vi emot i Mariestad. Då handlar det om att vara människa.

Kyrkoherden i Mariestad Willem-Jan Fens skriver om detta i Sommar-Bladet från Mariestads församling. Några ord värda att läsa. ”Mariestadsbor är underbara i sin vilja att vara människa på riktigt” noterar kyrkoherden vidare.

Bakgrunden till kyrkoherdens betraktelse i Sommar-Bladet är att det också kommer anonyma brev till församlingen. Det är en del människor som har mycket underliga och felaktiga idéer om hur invandrare och flyktingar, muslimer, judar och romer och hur de blir mottagna, menar Willem-Jan Fens.

Undertecknad tar gärna upp stafetten ”Att var människa på riktigt” för om detta kunde ske i hela världen skulle rasistiska partier som Sverigedemokraterna i Sverige inte ha någon grogrund.

Ingvar Larsson

Kyrkoherden i Mariestad Willem-Jan Fens skriver om detta i Sommar-Bladet från Mariestads församling. Några ord värda att läsa. ”Mariestadsbor är underbara i sin vilja att vara människa på riktigt” noterar kyrkoherden vidare.

Bakgrunden till kyrkoherdens betraktelse i Sommar-Bladet är att det också kommer anonyma brev till församlingen. Det är en del människor som har mycket underliga och felaktiga idéer om hur invandrare och flyktingar, muslimer, judar och romer och hur de blir mottagna, menar Willem-Jan Fens.

Undertecknad tar gärna upp stafetten ”Att var människa på riktigt” för om detta kunde ske i hela världen skulle rasistiska partier som Sverigedemokraterna i Sverige inte ha någon grogrund.

Ingvar Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på mariestadstidningen.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.