09 jun 2015 06:00

09 jun 2015 14:59

Ge inget till tiggarna

INSÄNDARE: Tiggare

Fattigdom. Jag vill uppmana alla Mariestadare att sluta ge pengar till tiggarna i stan. Det löser inte romernas fattigdom och det är många problem som sopas under mattan. Jag läste att Sverige ska ge pengar till bistånd i Rumänien för att hjälpa romer. Det är bra och det är så man kan hjälpa till i grunden.

Det kanske låter hjärtlöst, men vill vi ha bort tiggeriet från gatorna så finns det bara en sak vi vanliga ”Svenssons” kan göra: Sluta att ge pengar!

Jag gav alltid mina växelpengar när jag hade handlat i början, men till sist blev det ohållbart. Jag kände mig illa till mods varje gång jag handlade och skämdes. Så upptäckte jag att det var en butik de sällan satt vid på kvällen och dit åker jag nu i första hand. Jag vill fortsätta att ge lite av min inkomst till världens fattiga, men det gör jag inte bäst genom tiggarna utan genom bra organisationer. Jag ger pengar till fadderbarn och till Röda korset. Det finns fattigdom vi inte ser, men det betyder inte att den skulle vara mindre fasansfull.

Jag skämdes i början för att jag var obekväm med tiggeriet. Men jag har ändrat inställning och med tiden kommer vi att få ett kallare samhälle om vi inte sätter stopp. Alla borde ta sitt ansvar och sluta ge pengar.

A.L

Det kanske låter hjärtlöst, men vill vi ha bort tiggeriet från gatorna så finns det bara en sak vi vanliga ”Svenssons” kan göra: Sluta att ge pengar!

Jag gav alltid mina växelpengar när jag hade handlat i början, men till sist blev det ohållbart. Jag kände mig illa till mods varje gång jag handlade och skämdes. Så upptäckte jag att det var en butik de sällan satt vid på kvällen och dit åker jag nu i första hand. Jag vill fortsätta att ge lite av min inkomst till världens fattiga, men det gör jag inte bäst genom tiggarna utan genom bra organisationer. Jag ger pengar till fadderbarn och till Röda korset. Det finns fattigdom vi inte ser, men det betyder inte att den skulle vara mindre fasansfull.

Jag skämdes i början för att jag var obekväm med tiggeriet. Men jag har ändrat inställning och med tiden kommer vi att få ett kallare samhälle om vi inte sätter stopp. Alla borde ta sitt ansvar och sluta ge pengar.

A.L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.