04 jun 2015 06:00

04 jun 2015 06:00

Eget ansvar att hantera avfall rätt

INSÄNDARE: Bruna tunnor

Sophantering. Läser i MT med förvåning en artikel om sophanteringen. Har sedan starten med ”brun tunna” använt denna utan problem. Att det inte blir många påsar för en del beror väl på att man inte slänger så mycket mat?

Håller med om att räkskal sprider en otrevlig doft oavsett om det ligger i en brun eller grön tunna. Följer man de instruktioner som givits så spelar det ingen roll vilken tunna man lägger avfallet i vad de gäller lukt.

I området där vi bor ser vi ofta gröna tunnor som är överfyllda med allt möjligt så att locken inte går att stänga vilket gläder en del av våra fågelarter. Skulle man ha en central brun tunna så är risken stor att ansvaret lätt försvinner, se bara hur det ser ut på våra åter-

vinningsstationer.

Vilka system man än använder så är det upp till var och en och ett stort ansvar att vi hantera våra avfall på rätt sätt.

En miljöpelle bland många

Håller med om att räkskal sprider en otrevlig doft oavsett om det ligger i en brun eller grön tunna. Följer man de instruktioner som givits så spelar det ingen roll vilken tunna man lägger avfallet i vad de gäller lukt.

I området där vi bor ser vi ofta gröna tunnor som är överfyllda med allt möjligt så att locken inte går att stänga vilket gläder en del av våra fågelarter. Skulle man ha en central brun tunna så är risken stor att ansvaret lätt försvinner, se bara hur det ser ut på våra åter-

vinningsstationer.

Vilka system man än använder så är det upp till var och en och ett stort ansvar att vi hantera våra avfall på rätt sätt.

En miljöpelle bland många

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.