28 maj 2015 06:00

28 maj 2015 18:04

Döden kan komma hastigt

INSÄNDARE: Änglavakt

Olycka. Apropå vårdslöshet i trafiken och änglavakt.

Vad hastigt döden kan komma! Yngste sonen med sin pappa kom inte hem från cykelturen i tid... som tur var hade de änglavakt i tisdags kväll då de precis hade cyklat förbi korsningen Norra vägen och Mariagatan.

De hörde skrikande bromsar, vände sig om och kunde följa händelseförloppet på cirka 10 meters håll – först motorcyklisten som kommer i hög fart strax bakom dem, fortsätter in i väggen, ser mannen slå i väggen med en väldig smäll till höger om dem, mannen flyger genom luften och landar cirka 15 meter framför dem. Motorcykeln fortsätter på två hjul över gatan och trillar.

De tror de bevittnat en dödsolycka. Pappan tar tag i sonen som har vinglat till i detta hemska ögonblick och lugnar honom snabbt innan han springer till mannen som ligger några meter bort och som han tror kanske är död. Mannen har ingen hjälm och inga motorcykelkläder.

Jo, han andas...

Pappan har ingen mobil med sig, men ser den liggande mannens mobil i dennes ficka. Vilken tur. Tar den och ringer 112. När räddningspersonal, ambulans och tillspringande personer har informerats och de inte kan göra mer så cyklar pappa och son hem.

Det gick bra den här gången och vilken tur att de hade kommit 20 meter in på Mariagatan innan dåren kom på en motorcykel, som han inte hade rätt att köra. Han var dessutom misstänkt drogpåverkad och körde fullständigt omdömeslöst. Han hade en enastående tur att han överlevde och så hade även min yngste son och man!

Ibland hejdar sig tiden lite grann...

Anna

Vad hastigt döden kan komma! Yngste sonen med sin pappa kom inte hem från cykelturen i tid... som tur var hade de änglavakt i tisdags kväll då de precis hade cyklat förbi korsningen Norra vägen och Mariagatan.

De hörde skrikande bromsar, vände sig om och kunde följa händelseförloppet på cirka 10 meters håll – först motorcyklisten som kommer i hög fart strax bakom dem, fortsätter in i väggen, ser mannen slå i väggen med en väldig smäll till höger om dem, mannen flyger genom luften och landar cirka 15 meter framför dem. Motorcykeln fortsätter på två hjul över gatan och trillar.

De tror de bevittnat en dödsolycka. Pappan tar tag i sonen som har vinglat till i detta hemska ögonblick och lugnar honom snabbt innan han springer till mannen som ligger några meter bort och som han tror kanske är död. Mannen har ingen hjälm och inga motorcykelkläder.

Jo, han andas...

Pappan har ingen mobil med sig, men ser den liggande mannens mobil i dennes ficka. Vilken tur. Tar den och ringer 112. När räddningspersonal, ambulans och tillspringande personer har informerats och de inte kan göra mer så cyklar pappa och son hem.

Det gick bra den här gången och vilken tur att de hade kommit 20 meter in på Mariagatan innan dåren kom på en motorcykel, som han inte hade rätt att köra. Han var dessutom misstänkt drogpåverkad och körde fullständigt omdömeslöst. Han hade en enastående tur att han överlevde och så hade även min yngste son och man!

Ibland hejdar sig tiden lite grann...

Anna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.