26 maj 2015 06:00

26 maj 2015 09:20

Många hästkrafter men färre hjärnceller

Debatt:

Livsfara. Öppet brev till fartdåren ”Daniel”. Jag tycker detta är för jäkligt. Här satsas stora pengar för att få hit turister och för att Mariestadsborna ska trivas och så är det några få dårar som anser att de har rätt att köra runt och sladda i centrum både på dagar och nätter och därmed sabotera för alla andra.

Detta är ett problem som ökar, inte bara i vår kommun, utan överallt i Sverige. Ska en liten klick dårar med för mycket hästkrafter i sina bilar och för lite hjärnceller i huvudet få ta över städerna?

Lösningen är dessvärre inte så enkel. Det hjälper inte att bygga farthinder för då byter dårarna bara gata. Lösningen är inte heller att skälla på polisen. De gör ett mycket bra jobb och jag förstår deras uppgivenhet.

Vems ansvar är det när en dåre med 560 hk under huven trycker plattan i bott och drar ifrån polisen?

Ansvaret har alltid den som sitter bakom ratten. Det är inte häftigt att köra på detta sätt! Man utsätter inte bara sig själv utan även andra för risk och det kan sluta med allvarliga skador eller till och med döden.

Du ”Daniel”, som kör så här, förstör inte bara kommunens varumärke. Du utsätter också andra för fara och riskerar att döda någon. Ge mig ett skäl till varför du inte borde ha livstids straff och aldrig komma ut ur fängelset! Det är inte häftigt utan enbart idiotiskt att utsätta andra för fara.

Anser du ”Daniel” att det är rätt att lägga mer pengar på vägbulor? Pengar som annars skulle gått till vård, skola och omsorg. Bara för du och dina gelikar med otroligt dåligt omdöme utsätter andra för fara. Om man inte tar bort det ruttna äpplet smittas hela lådan, säger ordstävet. Jag lägger hellre pengar på långa fängelsestraff för sådana som dig ”Daniel”, än på vägbulor.

Nu är det dags att slå näven i bordet och stå upp så att detta får ett slut. Första steget skulle kunna vara att skriva ut ”Daniels” riktiga namn i tidningen. Vidare bör lagstiftningen ändras så att polisen får större befogenheter, till exempel genom att filma för enklare kunna beslagta bilen som vansinneskör/sladdar även om den registrerade ägaren av bilen inte kan redogöra för vem som kört.

Vilket ansvar tar du ”Daniel” och dina kompisar för att ni förstör varumärket Mariestad? Den här gången hade du tur. Nästa gång kan era ”äventyr” få dödlig utgång.

Johan Abrahamsson (M)

kommunalråd

Mariestads kommun

Detta är ett problem som ökar, inte bara i vår kommun, utan överallt i Sverige. Ska en liten klick dårar med för mycket hästkrafter i sina bilar och för lite hjärnceller i huvudet få ta över städerna?

Lösningen är dessvärre inte så enkel. Det hjälper inte att bygga farthinder för då byter dårarna bara gata. Lösningen är inte heller att skälla på polisen. De gör ett mycket bra jobb och jag förstår deras uppgivenhet.

Vems ansvar är det när en dåre med 560 hk under huven trycker plattan i bott och drar ifrån polisen?

Ansvaret har alltid den som sitter bakom ratten. Det är inte häftigt att köra på detta sätt! Man utsätter inte bara sig själv utan även andra för risk och det kan sluta med allvarliga skador eller till och med döden.

Du ”Daniel”, som kör så här, förstör inte bara kommunens varumärke. Du utsätter också andra för fara och riskerar att döda någon. Ge mig ett skäl till varför du inte borde ha livstids straff och aldrig komma ut ur fängelset! Det är inte häftigt utan enbart idiotiskt att utsätta andra för fara.

Anser du ”Daniel” att det är rätt att lägga mer pengar på vägbulor? Pengar som annars skulle gått till vård, skola och omsorg. Bara för du och dina gelikar med otroligt dåligt omdöme utsätter andra för fara. Om man inte tar bort det ruttna äpplet smittas hela lådan, säger ordstävet. Jag lägger hellre pengar på långa fängelsestraff för sådana som dig ”Daniel”, än på vägbulor.

Nu är det dags att slå näven i bordet och stå upp så att detta får ett slut. Första steget skulle kunna vara att skriva ut ”Daniels” riktiga namn i tidningen. Vidare bör lagstiftningen ändras så att polisen får större befogenheter, till exempel genom att filma för enklare kunna beslagta bilen som vansinneskör/sladdar även om den registrerade ägaren av bilen inte kan redogöra för vem som kört.

Vilket ansvar tar du ”Daniel” och dina kompisar för att ni förstör varumärket Mariestad? Den här gången hade du tur. Nästa gång kan era ”äventyr” få dödlig utgång.

Johan Abrahamsson (M)

kommunalråd

Mariestads kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.