21 maj 2015 06:00

21 maj 2015 06:00

Lång väntan på brevbäraren

INSÄNDARE: Post

Sent. Idag, tisdagen den 19 maj, kom posten till oss här på Hertig Karls gata klockan 18.35! Är inte det i senaste laget? Det tycker jag i alla fall.

Vad kan det bero på att posten kommer så sent till oss? Sitter brevbäraren och dricker kaffe någonstans här i krokarna?

I början av året kungjorde Posten via ortstidningen att vi får flera brevbärare hit till stan, för att man hade stängt postkontoret i Töreboda. Då trodde vi att postutdelningen skulle börja fungera smidigare här i tätorten. Det gjorde det också under ett par veckors tid, eller kanske en hel månad. Då fick vi vår post redan klockan 12, och till och med klockan 11 ibland! Men sedan har det successivt blivit senare och senare. Nu är det alldeles uruselt.

Ibland får man brev, eller annan post, som ger upphov till omedelbara åtgärder. Men vad gör man då när man får sin post så sent att man inte hinner ringa under kontorstid, och de flesta affärerna är också stängda. Man skulle ha hunnit ringa (till exempel till Apoteket) om man hade fått tio minuter på sig. Men nej, posten kommer halv sju!

Man borde få sin post senast halv två (13.30), då skulle man ha en halvtimme på sig (innan banken stänger i Finland).

Jag vet nog vad postmästaren skulle svara på det här brevet, om han skulle svara. Han skulle säga: ”Nä, nä, vi kan inte tillfredsställa allas behov”.

Men som postgången är idag, så är det alldeles bedrövligt, tycker jag.

Postens verksamhet har blivit tillbakabildat, som svansen på Homo Sapiens.

EN SOM VÄNTAR

Vad kan det bero på att posten kommer så sent till oss? Sitter brevbäraren och dricker kaffe någonstans här i krokarna?

I början av året kungjorde Posten via ortstidningen att vi får flera brevbärare hit till stan, för att man hade stängt postkontoret i Töreboda. Då trodde vi att postutdelningen skulle börja fungera smidigare här i tätorten. Det gjorde det också under ett par veckors tid, eller kanske en hel månad. Då fick vi vår post redan klockan 12, och till och med klockan 11 ibland! Men sedan har det successivt blivit senare och senare. Nu är det alldeles uruselt.

Ibland får man brev, eller annan post, som ger upphov till omedelbara åtgärder. Men vad gör man då när man får sin post så sent att man inte hinner ringa under kontorstid, och de flesta affärerna är också stängda. Man skulle ha hunnit ringa (till exempel till Apoteket) om man hade fått tio minuter på sig. Men nej, posten kommer halv sju!

Man borde få sin post senast halv två (13.30), då skulle man ha en halvtimme på sig (innan banken stänger i Finland).

Jag vet nog vad postmästaren skulle svara på det här brevet, om han skulle svara. Han skulle säga: ”Nä, nä, vi kan inte tillfredsställa allas behov”.

Men som postgången är idag, så är det alldeles bedrövligt, tycker jag.

Postens verksamhet har blivit tillbakabildat, som svansen på Homo Sapiens.

EN SOM VÄNTAR

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.