01 maj 2015 06:00

01 maj 2015 06:00

Vet ni vad som förekommer på Plattan?

Läser tisdagens MT och får morgonkaffet i strupen när jag läser vad signaturen Fox skriver om den så kallade Plattan utanför Oxen.

För er som inte vet är Plattan en betongplatta som ligger på Borgmästaregatan där Sjöstedts växtvaruhus låg. Marken ägs av Bo Richardsson och han upplåter betongplattan för våra skateåkande ungdomar. Ett i och för sig fint initiativ men vet han, signaturen Fox och föräldrar vad som egentligen förekommer på plattan?

Om inte kan jag bara redovisa mina erfarenheter och kunskaper om plattan; och det är kort och gott att det definitivt inte är ett ställe för våra barn. Varför? Därför att det förekommer droger i ett överflöd på just plattan, framförallt cannabis.

Som förälder till en son i yngre tonåren har jag själv sett och upplevt hur mycket droger det förekommer där. Min son har själv trillat dit på grund av umgänget på plattan med polisförhör och annat. All heder åt den polisinsatsen, men jag ser gärna mer polisaktivitet dagligen runt plattan. När jag är i närheten brukar jag promenera över plattan och ser då ofta missbrukande barn och ungdomar. Detta har jag självfallet också polisanmält.

Har inga kommentarer runt Fox övriga resonemang runt placeringen av en eventuell skatepark då jag inte är insatt i den frågan. Konstaterar dock att mina övriga barn ofta är på Elvärket . Där trivs de i en mycket trygg miljö med engagerade vuxna fritidsledare.

Pappan

För er som inte vet är Plattan en betongplatta som ligger på Borgmästaregatan där Sjöstedts växtvaruhus låg. Marken ägs av Bo Richardsson och han upplåter betongplattan för våra skateåkande ungdomar. Ett i och för sig fint initiativ men vet han, signaturen Fox och föräldrar vad som egentligen förekommer på plattan?

Om inte kan jag bara redovisa mina erfarenheter och kunskaper om plattan; och det är kort och gott att det definitivt inte är ett ställe för våra barn. Varför? Därför att det förekommer droger i ett överflöd på just plattan, framförallt cannabis.

Som förälder till en son i yngre tonåren har jag själv sett och upplevt hur mycket droger det förekommer där. Min son har själv trillat dit på grund av umgänget på plattan med polisförhör och annat. All heder åt den polisinsatsen, men jag ser gärna mer polisaktivitet dagligen runt plattan. När jag är i närheten brukar jag promenera över plattan och ser då ofta missbrukande barn och ungdomar. Detta har jag självfallet också polisanmält.

Har inga kommentarer runt Fox övriga resonemang runt placeringen av en eventuell skatepark då jag inte är insatt i den frågan. Konstaterar dock att mina övriga barn ofta är på Elvärket . Där trivs de i en mycket trygg miljö med engagerade vuxna fritidsledare.

Pappan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på mariestadstidningen.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.